Algemeen

Lionsgate onderzoekt mogelijkheden voor meer 'Hunger Games'-films

De franchise zette al 2,2 miljard dollar om, dus waarom niet?

door Jim Pedd op 09.02.2015 om 08:00 in Algemeen
Deadline meldt dat Lionsgate ”actief kijkt naar de mogelijkheden om prequels of sequels” te maken op de Hunger Games-franchise. Mogelijk komen er dus meer films in de franchise, gebaseerd op een boekentrilogie van Suzanne Collins. Verder meldt de site dat de laatste film in de franchise, The Hunger Games: Mockingjay – Part 2 in IMAX 3D te zien zal zijn.

Het is niet bepaald verrassend dat Lionsgate kijkt naar de mogelijkheden voor meer films in de franchise. Tot nu toe verdiende de studio zo’n 2,2 miljard dollar met de verkoop van bioscoopkaartjes en dan is er natuurlijk nog een gigantische omzet in merchandise verkopen.

Eerder al bleek dat Francis Lawrence, die drie van de vier films regisseerde, graag meer films wilde maken. Hem leek het interessant om te kijken naar andere Hongerspelen, die in het filmuniversum al decennia plaatsvinden. Dat zou dan zonder Jennifer Lawrence zijn, die zelf ook al eens liet weten het wel te zien zitten meer films in de franchise te maken.

Voordat het zover is, hebben we eerst nog Mockingjay – Part 2, waarin de reis van Katniss Everdeen tot een einde komt. De film draait vanaf 18 november in de bioscoop.

9 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

bigmichiel

Avatar

En laat het uitmelken maar beginnen. Om de een of andere reden werkt het vaak niet, een universum uitbreiden d.m.v. extra filmmateriaal.

The Hobbit vind ik ook al zwaar tegenvallen. Van het originele verhaal is maar verrassend weinig overgebleven.

Vond de laatste Hunger Games wel de beste, ook al gebeurde er eigenlijk helemaal niets in die film.

benjamin

Avatar

Eigenlijk is dit letterlijk zeggen dat ze meer geld willen ook al is het materiaal op - kans op echt goede films is daarmee niet altijd even groot.

DeMuizenkoning

Avatar

Niet de eerste keer dat zoiets gebeurt..

WeaponX

Avatar

Doe maar niet....een van de paar die het kunnen is Marvel maar dat komt omdat ze een universum bouwen ( ookal is niet elke film van dezelfde kwaliteit)

M0vieFreak

Avatar

Ik denk niet dat het goed zal werken. De wereld van Hunger Games is niet groot om een prequel of sequels te bedenken. Tenzij de schrijver weer nieuwe boeken gaat schrijven.

Olrik

Avatar

Moeten ze beslist niet doen. Het was al tot daar aan toe dat ze het laatste boek in twee films opsplitste, maar nog meer films...

Papandreas

Avatar

bigmichiel "

The Hobbit vind ik ook al zwaar tegenvallen. Van het originele verhaal is maar verrassend weinig overgebleven.

"


De Hobbit is juist het origineel
LOTR boeken zijn een vervolg op de Hobbit en bovendien is dat ook een verfilming van een boel\verhaal...zij het wat uitgebreider maar veel is gebaseerd op verhalen.

Wat ze hier willen doen is iets nieuws verzinnen zonder duidelijk bronmateriaal. Dus toch echt wel een verschil.

Op zich heb ik geen moeite met uitbreiding in die wereld maar dan liever in een serie

YOLO

Avatar

Papandreas "De Hobbit is juist het origineel"

Dus jij wilt beweren dat Tauriel in de boeken van Tolkien voorkomt. Zij werd gemaakt door Peter Jackson, Philippa Boyens & Fran Walsh speciaal voor de film geschreven. En dat is precies wat bigmichiel bedoelt. Van een 320 paperboek naar 3 films ieder met een speelduur langer dan 2 uur.

NieuwsFilm

meest populair