Lionsgate onderzoekt mogelijkheden voor meer 'Hunger Games'-films

De franchise zette al 2,2 miljard dollar om, dus waarom niet?

Deadline meldt dat Lionsgate ”actief kijkt naar de mogelijkheden om prequels of sequels” te maken op de Hunger Games-franchise. Mogelijk komen er dus meer films in de franchise, gebaseerd op een boekentrilogie van Suzanne Collins. Verder meldt de site dat de laatste film in de franchise, The Hunger Games: Mockingjay – Part 2 in IMAX 3D te zien zal zijn.

Het is niet bepaald verrassend dat Lionsgate kijkt naar de mogelijkheden voor meer films in de franchise. Tot nu toe verdiende de studio zo’n 2,2 miljard dollar met de verkoop van bioscoopkaartjes en dan is er natuurlijk nog een gigantische omzet in merchandise verkopen.

Eerder al bleek dat Francis Lawrence, die drie van de vier films regisseerde, graag meer films wilde maken. Hem leek het interessant om te kijken naar andere Hongerspelen, die in het filmuniversum al decennia plaatsvinden. Dat zou dan zonder Jennifer Lawrence zijn, die zelf ook al eens liet weten het wel te zien zitten meer films in de franchise te maken.

Voordat het zover is, hebben we eerst nog Mockingjay – Part 2, waarin de reis van Katniss Everdeen tot een einde komt. De film draait vanaf 18 november in de bioscoop.



NieuwsFilm

meest populair