Mel Brooks denkt aan 'Spaceballs 2'

Een lastige voorwaarde: Rick Moranis moet terugkeren als Dark Helmet.

Met een nieuwe Star Wars-film in aantocht is het niet ondenkbaar dat er weer een sci-fi spoof-film opduikt. Het zou zomaar kunnen dat we in 2016 een vervolg krijgen op één van de beste spoof-films ooit gemaakt: Spaceballs uit 1987. Regisseur Mel Brooks liet weten dat hij bezig is met "Spaceballs 2: The Search for More Money". Hij heeft wel één voorwaarde. Rick Moranis moet terugkeren in de rol van Dark Helmet.

Het laatste is redelijk ondenkbaar. Moranis was in 1997 voor het laatst te zien in een film, namelijk Honey, We Shrunk Ourselves. Daarna was hij nog te horen in een aantal animatiefilms, met Brother Bear 2 (2006) als laatste wapenfeit.

Brooks tijdens Adam Carolla’s “Take a Knee” podcast: "Misschien kan ik een nieuwe musical maken, misschien een nieuwe film. Ik dacht onlangs aan Spaceballs. In de film vraagt Bill Pullman (Lone Starr) aan mij, Yogurt (Brooks), 'Denk je dat we elkaar ooit nog ontmoeten?' en ik zeg 'Dat weet ik niet... Misschien in Spaceballs 2: The Search for More Money.' Als de film nou gelijk na Star Wars uitkomt - misschien een paar maanden later - dan zou ik een groot weekend hebben, weet je? En als de film zou floppen en zijn geld niet zou terugverdienen... Het uitkijken naar het zien van Spaceballs 2, zou [fantastisch zijn]... Ik kan de film nog steeds maken met Daphne Zuniga (Princess Vespa) en Rick Moranis, als hij het zou doen. En ook ik ben er nog."

Overigens zijn er meer zaken die niet direct meehelpen om een vervolg te maken op Spaceballs, goed voor een score van $38,1 miljoen aan de Noord-Amerikaanse bioscoopkassa. Zo overleed John Candy (Barf) in 1994 en is ook Joan Rivers (Dot Matrix) sinds kort niet meer onder ons.



NieuwsFilm

meest populair