Bruce Jenner betrokken bij dodelijk auto-ongeluk

Er gingen geruchten rond dat Bruce met een telefoon achter het stuur zat.

Bruce Jenner is betrokken bij een dodelijk ongeluk op een snelweg bij het Californische Malibu. De vroegere stiefvader van Kim Kardashian is op een voorligger gereden die daardoor op de andere rijbaan terechtkwam. De 70-jarige bestuurder van die auto die door Jenner geraakt is, is bij het ongeluk overleden. Nog eens zeven anderen zouden bij de crash gewond zijn geraakt.

Een politieagent heeft laten weten dat het ongeluk waarschijnlijk werd veroorzaakt toen een Prius om onbekende redenen stopte op de snelweg. Een Lexus botste daardoor op de Prius, waarna Bruce weer op de Lexus botste. Deze kwam vervolgens op de andere weghelft terecht en werd geraakt door tegemoetkomend verkeer.

Bruce is zelf ongedeerd uit zijn auto gestapt. De anderen hebben voornamelijk lichte verwondingen overgehouden aan het ongeluk.

Op foto's van de crash is een enorme ravage te zien. De voorkant van de zwarte Cadillac van Bruce Jenner heeft een stevige deuk, terwijl de witte Lexus van de voorligger total-loss is. De Hummer, waarop de witte wagen knalde, is ook behoorlijk gehavend.

Foto's verwijderd

Er gingen enkele geruchten rond dat Bruce heeft zitten sms'en tijdens het ongeluk, maar na verder onderzoek is gebleken dat hij met een sigaret in zijn hand achter het stuur zat. De politie wilde zondagochtend de telefoon van Bruce doorzoeken, omdat ze het vermoeden hadden dat hij met zijn telefoon bezig was. Als dat het geval was geweest zou hij een gevangenisstraf riskeren.

Ook gingen er eerder berichten rond dat het ongeluk werd veroorzaakt doordat Bruce paparazzi probeerde te ontwijken. Deze geruchten zijn volgens de agent niet correct.

"Mijn welgemeende en diepe sympathie gaat uit naar de familie en geliefden en naar iedereen die betrokken was of gewond is geraakt in dit verschrikkelijke ongeluk", verklaart Bruce. "Het is een verwoestende tragedie en ik kan niet doen alsof ik me kan voorstellen wat de familie momenteel doorstaat. Ik bid voor hen. Ik blijf op elke mogelijke manier meewerken."



De 70-jarige vrouw die overleed aan de gevolgen van het auto-ongeluk, reed zonder geldig rijbewijs. Het rijbewijs van het slachtoffer was al sinds 2007 verlopen.

NieuwsFilm

meest populair