Meer info over dinosaurussen 'Jurassic World'

Welke prehistorische monsters zijn er naast de T-Rex en Indominus Rex te zien?

In Jurassic World draait het prehistorische pretpark volledig en trekt het elk jaar tienduizenden bezoekers. Op de promotionele website voor de film van regisseur Colin Trevorrow is informatie vrijgegeven over enkele dinosaurussen die te zien zullen zijn. Daarnaast zijn er afbeeldingen van de betreffende dino’s.



Triceratops is een van de grootste gehoornde dinosaurussen. Als ‘is pasgeboren is, is de triceratops ongeveer zo groot als een meloen. De korte hoorn op de neus en lange hoorns boven de ogen vormen een solide verdediging tegen roofdieren. Maar maak je geen zorgen, deze ”vriendelijke reuzen” eten voornamelijk planten.



Op het eerste gezicht lijkt Gallimimus op een grote struisvogel met klauwen en een start. Deze dinosaurussen lijken op sommige gebieden op hun hedendaagse neven. Gallimimus kan tot 50 kilometer per uur rennen en bevindt zich gewoonlijk in een grote kudde. De dinosaurus eet zachte vegetatie in de Gallimimus Vallei.



Apatosaurus is een van de grootste dieren die ooit over de Aarde liep. Een gemiddelde volwassenen is groter dan twee achter elkaar geparkeerde schoolbussen en weegt zoveel als vier volwassen mannelijke Afrikaanse olifanten.



Paleontologen noemen de Ankylosaurus een ”levende tank”. En je kunt wel zien waarom. Deze herbivoor wordt goed beschermd door een stekelig harnas van botten, die van de schedel tot de knuppel aan het einde van de staart groeien.



Stegosarus is een van de mooist geornamenteerde dinosaurussen. Deze herbivoor heeft zeventien brede botachtige platen van de nek tot de rug. Aan de punt van de staart bevinden zich vier lange stekels. Als de Stegosaurus bedreigd wordt, draait deze het hoofd over de schouder, om beter klappen uit te kunnen delen met de gevaarlijke staart.



Mosasaurus heerste ooit over de zeeën. Een immens reptiel in de zee, geen echte dinosaurus. Mosasaurus kan zijn angstaanjagende set tanden gebruiken om vissen, vogels en andere zeereptielen te vangen, zelfs witte haaien. De Mosasaurus heeft een tweede set tanden, om ervoor te zorgen dat een prooi niet uit zijn kaken kan ontsnappen.



NieuwsFilm

meest populair