Arthouse

Linklater had geen plan B voor einde 'Boyhood'

Regisseur had altijd hetzelfde einde als de film nu heeft in gedachten.

door Michelle Iwema op 12.02.2015 om 21:03 in Arthouse
Richard Linklater had geen ander einde om op terug te vallen toen hij Boyhood filmde, vertelde hij Variety. Volgens de regisseur moest het eindigen op het moment dat de jongen waar de film om draait gaat studeren. "Er was nooit een plan B, absoluut nooit," zei hij.

Boyhood is een van de grote successen van het afgelopen jaar en wint overal prijzen tijdens het Awards seizoen. Juist het unieke concept, waarbij over de loop van twaalf jaar werd gefilmd, spreekt mensen aan. Maar Linklater was er toen hij begon niet zeker van dat hij de eerste was met dit idee. "Ik verwachtte dat iemand in Europa zou zeggen dat een soortgelijke film in Helsinki was gemaakt tussen 1957 and 1969. Maar niemand is naar voren gekomen met ook maar iets wat erop lijkt."

De regisseur begrijpt trouwens heel goed waarom dit nog niet eerder is gedaan. Volgens hem was het filmen over zo een lange periode niet praktisch en kwamen er allerlei onzekere zaken bij kijken zoals het budget en plannen rond de contractuele verplichtingen van de acteurs. Volgens hem zou geen enkele studio er geld in hebben gestoken en is Boyhood alleen van de grond gekomen, omdat het zo low budget was.

1 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

NieuwsFilm

meest populair