Dwayne Johnson: "Black Adam gaat op de vuist met Batman en Superman"

The Rock kijkt vooruit naar zijn "anti-held" in het DC Cinematic Universe.

Na flink wat geruchten werd verleden jaar september duidelijk dat Dwayne Johnson de rol van de slechterik Black Adam speelt in - onder meer - de superheldenfilm Shazam! Tegenover Total Film heeft The Rock één en ander prijsgegeven over de rol.

"Ik denk dat Black Adam uitgroeit tot een anti-held," aldus Johnson. "Bij het schrijven worden de comics gerespecteerd. Zoals we weten, Black Adam begon als een slaaf. Als hij zijn krachten krijgt, benut hij deze. Maar als er iets tragisch gebeurt dan verandert zijn gevoel en psychische staat."

Ook laat de spierbundel weten wat we van zijn personage kunnen verwachten: "Alle werelden staan met elkaar in verbinding... Op een dag zal Black Adam het opnemen tegen Superman of Batman of andere DC personages. Overigens is er ook een grote zelfstandigheid bij Black Adam in de DC wereld. Dit zorgt ervoor dat we hem kunnen injecteren met niet alleen wreedheid, maar ook humor met een knipoog."

Hoogstwaarschijnlijk heeft ook Johnson een contract voor meerdere films. Dit zou in kunnen houden dat de confrontatie tussen zijn personage en de superhelden Batman en Superman pas plaatsvindt na Shazam! Deze staat overigens pas gepland voor 5 april 2019. Vooralsnog wijst het er niet op dat we Black Adam eerder gaan zien in het DC Cinematic Universe.



NieuwsFilm

meest populair