Poll

POLL: Films gebaseerd op tv-series

Van The Addams Family tot The Equalizer en van The Naked Gun tot The Untouchables, kies jouw favoriet!

door Bram de Groot op 15.02.2015 om 19:55 in Poll
Afgelopen week verscheen de trailer van de film The Man from U.N.C.L.E., een verfilming van de gelijknamige tv-serie uit de jaren 60. In de POLL van deze week kijken we naar films die zijn gebaseerd op (bekende) tv-series uit het verleden.

Om de lijst enigszins hapbaar te maken, een aantal richtlijnen. Ten eerste zijn het bioscoopfilms gebaseerd op live-action tv-series. Verfilmingen van animatieseries en reality series zijn dus niet meegenomen. Ook zijn titels gebaseerd op sketches, bijvoorbeeld Borat, niet terug te vinden. Wel zitten er titels tussen die gebaseerd zijn op series die op hun beurt gebaseerd zijn op bijvoorbeeld een boek. Ook zijn er van bepaalde titels meer films verschenen. In onderstaande POLL is hier geen rekening mee gehouden.

Uiteraard is het onmogelijk om alle verfilmingen van tv-series mee te nemen. Staat jouw favoriet er niet tussen of wil je iets anders kwijt, laat het weten op de gebruikelijke plaats!

Succes met stemmen!


32 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

JamesBond

Avatar

Ik heb ze niet allemaal gezien, maar 'Star Trek' vind ik toch wel de beste film van degene die ik gezien heb! Smiley face

chakib82

Avatar

Star Trek is goed maar kies toch voor Mission Impossible.
Van die serie hebben we vette aktiefilms van terug gekregen.
En het word steeds beter met die films, kan niet wachten tot het 5e deel komende zomer.

DeMuizenkoning

Avatar

Zoals JamesBond ook al vermeld, heb hier maar uiterst weinig van gezien, dus ik stem niet. Vindt het sowieso wat lastig te vergelijken aangezien ik geen enkele serie heb gezien waarop deze films zijn gebaseerd.. Desniettemin, denk dat mijn top er ongeveer zo zou uit zien: Edge of Darkness, Tinker Tailer Soldier Spy, Mission Impossible en Star Trek.

Evermind

Avatar

X-Files natuurlijk! Star Trek is een goede tweede, en Addams Family is gewoon nostalgie Smiley face van die life action serie heb ik vrijwel niets gezien, maar van de animatieserie heb ik volgens mij alles wel drie keer voorbij zien komen op Cartoon Network!

Goov25

Avatar

Wauw, wat zijn er eigenlijk veel films gebaseerd op tv-series! Wist ik niet...
Voor mij:
1. Star Trek
2. Edge of Darkness
3. Mission: Impossible

FilmMaster

Avatar

1.Mission Impossible
2.The Avengers
3.Star Trek

horizon

Avatar

Als film wint Tinker Tailor. Maar de serie niet gezien. Dus tja.

Frietgezicht

Avatar

Sex and the City heeft stem?Hahahaha,dat heeft die persoon niet in de reacties gezet. Vast poster van Sarah boven zijn bed hangen.

benjamin

Avatar

Ik vraag me nu af of mensen op The Avengers gaan stemmen die het jaartal niet goed gezien hebben.

Thiver

Avatar

Tinker Tailor Soldier Spy heeft hier niets te zoeken. Die film is simpelweg gebaseerd op een boek dat eerder is verwerkt tot een televisieserie.

Timme

Avatar

The Inbetweeners!

Darthmar

Avatar

21 jump street? Die film heeft behalve de titel en het hoofdplot undercover gaan op scholen niks met de serie te maken. De serie was een dramaserie en de film een alles behalve lollige komedie.

Golden Ghost

Avatar

Thiver "Tinker Tailor Soldier Spy heeft hier niets te zoeken. Die film is simpelweg gebaseerd op een boek dat eerder is verwerkt tot een televisieserie."

Klopt misschien maar dan hebben wel meer films uit het rijtje hier niets te zoeken. Star Trek uit 2009 bijvoorbeeld heeft absoluut niets te maken met de series. Ze hebben practisch de volledige canon van de serie het raam uit gegooid om volledig de vrije hand te krijgen.

21 jump street is misschien in naam gebaseerd op de serie maar de serie was een drama serie in de basis waar de film een slechte komedie is die 1) absoluut niet kan tippen aan de serie en 2) 0,0 overeenkomsten heeft met de serie behalve de naam.

Ook Dragnet uit 1989 is een imo erg slechte comedy waar de beide series uit 1951 t/m 1959 en uit 1967 t/m 1970 een drama waren.

Olrik

Avatar

Gestemd op The Fugitive. Elke keer dat ik die film weer zie lijkt ie steeds weer beter te worden en Tommy Lee Jones is natuurlijk ongelofelijk goed.

flep

Avatar

Er zitten echt hele leuke tussen. Lastig kiezen.

Echter springt voor mij A-team eruit. Gezien de geweldige serie vroeger, had ik niet gedacht dat ze er een passende film bij zouden kunnen maken. Echter vond ik met name de cast echt goed kloppen. Daarnaast ook een leuke opzet als verhaal voordat de serie begint. Alles in nieuw jasje met toch nog het gevoel van de serie.

YOLO

Avatar

Lastig. Ik heb uiteindelijk voor Star Trek 2009 versie gestemd.

The Naked Gun: From The Files Of Police Squad!, Mission: Impossible, The Fugitive, The Addams Family, The Equalizer & Edge of Darkness zijn ook erg geslaagde versies.

Vreemd dat Serenity erin staat. ja het is een film, maar ook een echte serie afsluiter (voor de Browncoats wel te verstaan). Nu ik toch bezig ben. Eigenlijk zouden films zoals The Naked Gun trilogie, Sex & the City, X-Files, The Inbetweeners e.d. niet in deze lijst moeten voorkomen. IMHO zijn het meer vervolgen op hun eigen TV series met dezelfde hoofdrolspelers. En dat zijn in mijn ogen dus niet films gebaseerd op tv-series. Het is een thin line wat ik beweer.

Films gebaseerd op tv-series vind ik beter toepasbaar op films zoals Mission: Impossible, The Fugitive, The Addams Family, The Equalizer, Star Trek, Miami Vice, Edge of Darkness, Charlie's Angels e.d. Andere hoofdrolspelers in een (meestal) gemoderniseerde versie.

tweemaalh

Avatar

State of Play? Iemand?
Die film is gebaseerd op een zesdelige miniserie van de BBC uit 2003

spooklift

Avatar

The Untouchables (1987)

Decepticon

Avatar

flep "Er zitten echt hele leuke tussen. Lastig kiezen.

Echter springt voor mij A-team eruit. Gezien de geweldige serie vroeger, had ik niet gedacht dat ze er een passende film bij zouden kunnen maken. Echter vond ik met name de cast echt goed kloppen. Daarnaast ook een leuke opzet als verhaal voordat de serie begint. Alles in nieuw jasje met toch nog het gevoel van de serie."
Daar sluit ik mij bij aan.
En heb daarom ook op die manier gestemd, ik vind niet alle series leuk en heb ook niet alle series gezien, maar The A-Team springt er dan voor mij ook uit, wat een goed gelukte film is het geworden!

The Dukes of Hazzard met Sean William Scott en Johnny Knoxville vind ik ook goed gelukt. Zo ook Starsky & Hutch.
En ook zoals 21 Jump Street, ik heb me kapot gelachen en dat terwijl de serie idd drama was.

Er zitten idd meer leuke en zeer goede films tussen, waar ik de series eigenlijk niks aan vind, zoals Star Trek en Mission Impossible.
Maar ook The Fugitive blijft erg goed en S.W.A.T. is ook een favoriete film van mij.

Frietgezicht

Avatar

The A-Team film was geen pareltje ofzo maar idd best vermakelijk,een wonder als je kijkt naar het bronmateriaal,wat een bagger serie is dat.

MovieManiak

Avatar

Eentje die er ongetwijfeld in hoort maar die niet eens opgenoemd staat:

Twin Peaks: Fire Walk with Me van David Lynch!

Muufley

Avatar

Zoveel onnozelaars die op The Avengers stemmen en het nog eens niet door hebben. Voor alle idioten, jullie hebben op deze schijtfilm gestemd:

afbeelding

YOLO

Avatar

Muufley "Zoveel onnozelaars die op The Avengers stemmen en het nog eens niet door hebben."
Yep. De orginele serie met Diana Rigg was een hele leuke serie uit de jaren 60. En dan komen ze met een nogal teleurstellende filmremake.

Joyrider

Avatar

Pff, veel herkenbare films ertussen (van sommige wist ik geeneens dat 't een serie was - bijv. The Equalizer). Heb gestemd op Mission: Impossible. Heb de serie nooit gezien, maar vindt de reeks erg onderhoudend, spannend en lekker.

Andere favorieten waren: The A-Team, The Equalizer, Charlie's Angels, The Inbetweeners en The Fugitive

NB: Wel leuk dat er mensen zijn die stemmen op The Avengers, de film met Uma Thurman (i.p.v. al die leuke superhelden)...

Decepticon

Avatar

Frietgezicht "The A-Team film was geen pareltje ofzo maar idd best vermakelijk,een wonder als je kijkt naar het bronmateriaal,wat een bagger serie is dat."
Hé, niet zo vloeken met één van onze series van jeugdsentiment, waarmee velen van ons zijn opgegroeid! Dat kunnen we niet hebben. :(;)

Frietgezicht

Avatar

Decepticon "Hé, niet zo vloeken met één van onze series van jeugdsentiment, waarmee velen van ons zijn opgegroeid! Dat kunnen we niet hebben. :(;)"


Ik ben er ook mee opgegroeid maar was meer van MacGyver, Knightrider en series als Hercules en Xena.
Niet dat ik zal beweren dat dat wel fantasische series zijn maar The A-Team vond ik echt altijd zo verschrikkelijk slecht,zelfs op jonge leeftijd haha.

Thiver

Avatar

Golden Ghost "Klopt misschien maar dan hebben wel meer films uit het rijtje hier niets te zoeken. Star Trek uit 2009 bijvoorbeeld heeft absoluut niets te maken met de series. Ze hebben practisch de volledige canon van de serie het raam uit gegooid om volledig de vrije hand te krijgen.

21 jump street is misschien in naam gebaseerd op de serie maar de serie was een drama serie in de basis waar de film een slechte komedie is die 1) absoluut niet kan tippen aan de serie en 2) 0,0 overeenkomsten heeft met de serie behalve de naam.

Ook Dragnet uit 1989 is een imo erg slechte comedy waar de beide series uit 1951 t/m 1959 en uit 1967 t/m 1970 een drama waren."

Een kromme redenatie, aangezien je je volledig beroept op de toon van de betreffende series en films. De poll gaat om films die waarvan het bronmateriaal een televisieserie is; de mate waarin de toon van die serie is gehandhaafd in de film doet niet ter zake. Wel opvallend trouwens dat je Miami Vice niet noemt. Als er één film is die qua toon flink afwijkt van zijn inspiratiebron...

Chris23

Avatar

Serenity

Ricardo van den bragt

Avatar

Twilight zone the movie^^ Leuke film, als kind al gek op die film!! 2de keus was toch echt Mission impossible! Eerste en 4de film de beste!! Voornamelijk dat sfeertje in deel 1 ;)

Rolo2013

Avatar

Mission Impossible, Star Trek, Serenity, Traffic en The Intouchables zijn allemaal goede films gebaseerd op een serie maar inderdaad The Fugitive is naar mijn idee zonder twijfel degene die uit deze pol bovenaan moet eindigen!

Daarbij inderdaad wel grappig al die mensen die stemmen op The Avengers, los van dat het niet een super goede film was en helemaal in het niets valt bij de serie ben je niet echt een klein beetje een filmkenner als je serieus stemt met het idee dat om The Avengers met Iron Man en zijn kornuiten gaat :D :D

Blockbuster

Avatar

De A-Team serie is gewoon cult! Lachen! Ik heb voor The Fugitive gekozen.

Waarom staan Gooische Vrouwen en New Kids er niet tussen? :P Of is dat maar beter zo? New Kids film behoren tot mijn all-time NL-favorites.

Mss kan FT voor een volgende poll, bijvoorbeeld op SerieTotaal, het gegeven omdraaien: beste tv-serie n.a.v. een film. Dat zou ik voor Flodder kiezen.

NieuwsFilm

meest populair