Helena Bonham Carter poseert naakt met een tonijn

Het is weer eens een andere manier om ons ergens bewust van te maken.

Er verschenen vorige week hele aparte foto's van actrice Helena Bonham Carter op het internet. We konden de 48-jarige Engelse, zonder kleding, in een tweetal afbeeldingen bezichtigen in het gezelschap van een tonijn. Ze laat weten dat ze het heeft gedaan om namens de Blue Marine Foundation aandacht te schenken aan de ecosystemen in zeeën, met in het bijzonder de vissen. Voor de foto's moet je hier en hier klikken.

"Ik ben een groot voorstander van het beschermen van de zeegebieden," legt Helena uit. "Ik ben eigenlijk heel erg fobisch als het op vissen aankomt, en toen Greta Scacchi aan mij vroeg of ik met een tonijn van 27 kilogram naakt op de foto wilde gaan, maakte ik me meer zorgen over het aanraken van de vis dan dat ik uit de kleren moest."

Na de fotoshoot kondigde ze aan dat ze haar angsten had overwonnen. Daaropvolgend richtte ze haar aandacht op het initiatief: "Er is een nieuwe beweging, voortgebracht door de Blue Marine Foundation, die de overheid wil aanzetten om in zeereservaten te investeren. Voor een toevluchtsoord voor de vissen als het ware, waar zij in veiligheid kunnen leven en genereren, en beschermd worden tegen de industriële visserijen."

"Wij bezitten allemaal de verantwoordelijk om de wereld, voor de volgende generatie, in een goede staat achter te laten, en niet in een slechtere. Het zou een trieste zaak zijn als we op latere leeftijd aan onze kleinkinderen tonijnen beschrijven, zoals wij dat hedendaags met de dodo doen."



NieuwsFilm

meest populair