John Travolta en de Idina Menzel-incidenten

Vorig jaar vernietigde hij haar naam tijdens de Oscars - ook dit jaar speelde er weer iets mafs af.

De 61-jarige John Travolta heeft het weer voor elkaar gekregen. Gedurende de Oscars van 2014 sprak hij de naam van actrice Idina Menzel compleet verkeerd uit (het klonk min of meer als Adele Nazeem). Het duo kreeg dit jaar de kans om er enkele grappen over te lossen toen ze een prijs gingen uitreiken. Maar Travolta is mogelijk weer iets te ver gegaan. Toen Menzel (43 jaar) hem introduceerde als Glom Gazingo kwam hij grijnzend het podium op, maar streelde daaropvolgend de kin van de Frozen-ster iets te veel. Hieronder het resultaat.



Vele mensen achtten dit enigszins oncomfortabel, alhoewel het publiek destijds diverse lach salvo's afvuurde. Kort na de Oscars verscheen Travolta bij Jimmy Kimmel Live, en samen spraken ze over beide voorvallen. Over de kin massage zei Travolta: "Blijkbaar speelde ik iets te veel met haar kin," waarop Kimmel antwoordde: "Je kan met de kin van een vrouw nooit te veel spelen."

Het verkeerd uitspreken van Menzels naam is tot op heden geheimzinnig gebleven. Ouderdom, alcohol of desinteresse: waar het precies aan lag kregen we nooit te horen. Toch besloot Travolta voor eens en voor altijd een einde aan de geruchten te maken. Merkwaardig genoeg vertelde hij dat het zijn schuld niet was, maar die van actrice Goldie Hawn.



In de bovenstaande video legt Travolta uit dat hij backstage wachtte voor zijn optreden, maar dat hij plotsklaps te horen kreeg dat hij al in een minuut moest opdraven. Daarnaast had hij de verkeerde speech uit zijn hoofd geleerd. Daar kwam ook bij dat Goldie Hawn opdook en Travolta door haar bedwelmend raakte vanwege haar fraaie verschijning. Toen het eindelijk zo ver was, en Travolta de volgende persoon moest aankondigen, kwam hij op de proppen met Adele Nazeem. Zelfs de Broken Arrow-acteur gaf aan in de war te zijn. "Ik zei tegen mezelf: 'Hmmm? Wat? Wat is dat voor een naam? Ik ken die naam helemaal niet!'"

NieuwsFilm

meest populair