Blu-Ray Review: Life of Crime

De "prequel" op Quentin Taratino's Jackie Brown.


Regie: Daniel Schechter | Cast: Jennifer Aniston (Mickey Dawson), Tim Robbins (Frank Dawson), Isla Fisher (Melanie), Yasiin Bey (Ordell Robbie), John Hawkes (Louis Gara), Mark Boone Junior (Richard Monk), Will Forte (Marschall Taylor), e.a. | Speelduur: 99 minuten | Bioscooprelease: 18 september 2014 | FilmTotaal recensie: Life of Crime

Ondanks dat Life of Crime een verfilming is van het in 1978 verschenen boek 'The Switch' van Elmore Leonard, moet je het maar durven: een prequel maken op een film van Quentin Taratino. De in 2014 verschenen misdaadkomedie van regisseur Daniel Schechter (Supporting Characters) heeft twee personages gemeen, namelijk Ordell Robbie en Louis Gara. In Taratino's Jackie Brown (1996) - gebaseerd op Leonards 'Rum Punch' uit 1992 - werden deze misdadigers nog gespeeld door respectievelijk Samuel L. Jackson en Robert De Niro. De onbekendere acteurs Yasiin Bey/Mos Def en John Hawkes speelden de markante figuren in Life of Crime. Gelukkig voor hen kregen ze back-up van namen als Tim Robbins, Jennifer Aniston, Mark Boone Junior en Will Forte.

Tarantino's Jackie Brown staat al niet bekend als zijn beste film en financieel was het geen enorme klapper. Het gedurfde en overigens nog best vermakelijke Life of Crime werd redelijk ontvangen door de critici, maar het publiek liet de titel volledig links liggen, met een wereldwijde opbrengst van zo'n anderhalf miljoen dollar als gevolg. De fans kunnen de film overigens wel op Blu-Ray ophalen, met dank aan Remain In Light.

Synopsis

Detroit, eind jaren 70. De malafide projectontwikkelaar Frank is zijn interesse in zijn echtgenote Mickey, de verveelde trophy wife, allang verloren. Hun huwelijkse sleur neemt een abrupte wending wanneer dieven Louis en Ordell besluiten om Mickey te ontvoeren. Hun eis: een miljoen. Maar Frank wil zijn vrouw helemaal niet terug. Hij heeft namelijk een sexy minnares in de Bahamas.


Waardering

Op Rotten Tomatoes komt Life of Crime tot een redelijke "fresh" 65 procent. De IMDb noteert een mindere 5,8 bij ruim zevenduizend stemmen. Twee bezoekers van FilmTotaal beoordeelden de misdaadkomedie met een gemiddelde 8,0 (Stem zelf). FT-recensent Arjan Welles kwam tot 2,5 ster naar aanleiding van zijn recensie.

Box Office

Het productiebudget van Life of Crime bedroeg zo'n $12 miljoen. De misdaadkomedie heeft geen grootse release gekregen. Wereldwijd kwam het niet verder dan zo'n $1,4 miljoen. In de States draaide de film slechts in 37 theaters. Ook in Nederland heeft de film een beperkt aantal schermen gehaald.


Blu-Ray: Life of Crime | Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: februari 2015 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.40 : 1) | Geluid: o.a. Engels DTS-HD MA 5.1 | Ondertitels: Nederlands | Extra's: geen | EAN: 9789461873415 | Ook verkrijgbaar op: 1 disc Dvd | Met dank aan: Remain In Light

Deze schijf van deze Blu-Ray uitgave van Life of Crime zit verpakt in een standaard amaray Blu-Ray keepcase. De vormgeving van de cover is redelijk uniek en heeft beperkt iets weg van de filmposter.

Beeld & geluid

De kwaliteit van het beeld - met een standaard beeldverhouding van 2.40 : 1 - is zoals verwacht goed scherp en er is weinig tot geen grain te bespeuren. De kleuren zijn netjes, al zijn deze wel fors nabewerkt om een jaren 70 sfeertje mee te geven. De DTS-HD track doet zijn werk, vooral via de muzikale ondersteuning. Nette uitgave op dit punt.

Extra's

Op een paar trailers van andere uitgaven na heeft distributeur Remain In Light geen extra's toegevoegd aan de schijf. Het had aardig geweest als minimaal de initiatiefnemer had laten weten waarom de keuze is gemaakt om een soort van prequel op Jackie Brown te maken. Overigens zijn online ook geen featurettes terug te vinden.

Aardige en onverwachte prequel op het betere Jackie Brown, op een ronduit basic Blu-Ray schijf

Dat Hollywood zijn successen maar al te graag uitmelkt, is bekend. Maar waarom er ooit gekozen is voor een prequel op Tarantino's Jackie Brown, is toch wel een beetje een raadsel. Zeker als je nagaat dat romkom-actrice Jennifer Aniston een belangrijke rol speelt. Zij is duidelijk niet de actrice die de Tarantino-fan zou willen zien in het genre. Dit jaar moet er met The Hateful Eight weer een échte Tarantino verschijnen. Laten we verder hopen dat Hollywood de rest van zijn toppers met rust laat.

Deze Blu-Ray uitgave van Life of Crime is ronduit basic. Beeld en geluid stellen tevreden, maar de extra's ontbreken jammergenoeg. De ingrediënten van Jackie Brown niet helemaal meer op het netvlies? Hieronder de trailer:


Bekijk op deze pagina méér Blu-Ray Reviews van FilmTotaal

NieuwsFilm

meest populair