Life of Crime (2013)

Right target. Wrong woman.

Misdaadkomedie van de schrijver van Jacky Brown in de sfeer van het werk van de gebroeders Coen. De imposante cast is de grootste redding.
play

5,9 details

  • 98 Min
  • Komedie
  • Misdaad
  • Verenigde Staten
98 Min Verenigde Staten

Detroit, eind jaren 70. Jennifer Aniston speelt Mickey, een verveelde trophy wife. Haar echtgenoot Frank is een malafide projectontwikkelaar die zijn interesse in haar allang verloren is. Maar hun huwelijkse sleur neemt een abrupte wending wanneer dieven Louis en Ordell besluiten om Mickey te ontvoeren. Hun eis: een miljoen. Maar Frank wil zijn vrouw helemaal niet terug. Hij heeft namelijk een sexy minnares in de Bahamas…

Regie
Daniel Schechter
Cast
Jennifer Aniston, Tim Robbins, Isla Fisher, John Hawkes, Mos Def, Will Forte, Mark Boone Junior, Charlie Tahan, Kevin Corrigan, Clea Lewis, Leonard Armond Robinson, Alex Ladove, Kevin Porter Young, Jenna Nye, Jill Abramovitz.
Budget
$ 12.000.000
Release
14.09.2013
Release NL
18.09.2014
Release DVD
27.01.2015

Filmtotaal Recensie

Regie: Daniel Schechter | Cast: Jennifer Aniston (Mickey Dawson), Tim Robbins (Frank Dawson), Isla Fisher (Melanie), Yasiin Bey (Ordell Robbie), John Hawkes (Louis Gara), Mark Boone Junior (Richard Monk), Will Forte (Marschall Taylor), e.a. | Speelduur: 98 minuten | Jaar: 2014

Critici zijn dol op vergelijken. Of om ongegeneerd hun kennis te etaleren of om een film in perspectief te plaatsen en op originaliteit te toetsen. Nu zijn er filmmakers die het de criticus wel heel makkelijk maken, omdat ze openlijk flirten met het werk van een ander. Pablo Picasso zei immers dat goede kunstenaars kopiëren, maar dat geweldige kunstenaars stelen. De copycats van uitgesproken filmmakers als Alfred Hitchcock, David Lynch en Quentin Tarantino zijn niet meer te tellen. De Amerikaan Daniel Schechter heeft bij zijn derde speelfilm wel erg de schijn tegen. Hij baseerde zich voor zijn Life of Crime op een boek van Elmore Leonard, de man die tevens Jacky Brown en 3:10 to Yuma schreef. Wat betreft toon en humor probeert Schechter de kunst af te kijken bij de broertjes Coen. De setting eind jaren zeventig lijkt vooral een excuus voor de kostuums en soundtrack.

Friends-actrice Jennifer Aniston speelt de verwende, maar pittige 'trophy wife' Mickey Dawson die vast zit aan een kerel die haar lekker onderhoudt maar een notoir schuinsmarcheerder is. Mickey heeft eigenlijk een prima leventje. Lunchen met vriendinnen, mooie spulletjes, hier en daar een feestje, maar toch heeft ze het gevoel dat er meer in het leven zit. Haar man Frank is vanwege zijn vette bankrekening een gewild slachtoffer voor afpersing. De enigszins chaotische, maar tevens onverschrokken criminelen Ordell en Louis, van wie we in een gevatte proloog de handelswijze en dynamiek leren kennen, hebben een plannetje uitgedokterd om Mickey te ontvoeren. Dikke kans dat Frank wel zijn portemonnee trekt om zijn lieftallige vrouwtje vrij te kopen. Niet dus. Terwijl Mickey doodsangsten uitstaat in het onderkomen van haar ontvoerders, zit Frank met een scharrel in een hotel op de Cariben. Hij is niet van plan ook maar een cent uit te geven om zijn eega terug te krijgen.

videotrailers & clips

alle artikelen (4)

Life of Crime Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Tarkus

"...Af en toe een leuk moment, maar in zijn geheel is dit maar een matige komedie. Voor de liefhebbers......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Life of Crime

acties