Eerste indruk Joseph Gordon-Levitt als Edward Snowden

Beelden van de klokkenluider toen hij in 2004 in het leger zat.

Hieronder krijg je een eerste indruk van Snowden, Oliver Stone's nieuwe speelfilm met Joseph Gordon-Levitt als NSA-klokkenluider Edward Snowden. In 2004 ging hij in het leger omdat hij wilde vechten in Irak, maar tijdens een standaardtraining brak Snowden beide benen en werd hij naar huis gestuurd. Toch wilde hij op de een of andere manier zijn land dienen en hij besloot aan de slag te gaan bij de CIA, de plek waar het allemaal begon.

Gordon-Levitt: "De scènes van vandaag waren een geweldig begin van de productie. Het was pittig, maar uiteraard valt het in het niet bij echte legertraining. Ik voel me vereerd dat ik een legersequentie mag schieten met Oliver. Ik blijf tegen mezelf zeggen: 'Allemachtig, dit is de man achter Platoon!'"

Het project is gebaseerd op Luke Hardings The Snowden Files en Anatoly Kucherena's [i[Time of the Octopus[/i]. Hardings boek gaat over Snowdens vertrek van Hawaii naar Hongkong, waar hij geclassificeerde NSA-documenten overhandigde aan documentairemaker Laura Poitras en journalist Glenn Greenwald. Kucherana's boek is gebaseerd op het verhaal van de Russische advocaat die op het vliegveld van Moskou wachtte op Snowden, voordat de Russische regering besloot Snowden asiel te verlenen.

Naast Gordon-Levitt zijn er rollen voor o.a. Shailene Woodley, Melissa Leo, Zachary Quinto, Tom Wilkinson, Timothy Olyphant en Nicolas Cage. Snowden komt dit jaar rond Kerstmis uit.





NieuwsFilm

meest populair