Algemeen

Eerste indruk Joseph Gordon-Levitt als Edward Snowden

Beelden van de klokkenluider toen hij in 2004 in het leger zat.

door Jan-Peter Rook op 04.03.2015 om 12:36 in Algemeen
Hieronder krijg je een eerste indruk van Snowden, Oliver Stone's nieuwe speelfilm met Joseph Gordon-Levitt als NSA-klokkenluider Edward Snowden. In 2004 ging hij in het leger omdat hij wilde vechten in Irak, maar tijdens een standaardtraining brak Snowden beide benen en werd hij naar huis gestuurd. Toch wilde hij op de een of andere manier zijn land dienen en hij besloot aan de slag te gaan bij de CIA, de plek waar het allemaal begon.

Gordon-Levitt: "De scènes van vandaag waren een geweldig begin van de productie. Het was pittig, maar uiteraard valt het in het niet bij echte legertraining. Ik voel me vereerd dat ik een legersequentie mag schieten met Oliver. Ik blijf tegen mezelf zeggen: 'Allemachtig, dit is de man achter Platoon!'"

Het project is gebaseerd op Luke Hardings The Snowden Files en Anatoly Kucherena's [i[Time of the Octopus[/i]. Hardings boek gaat over Snowdens vertrek van Hawaii naar Hongkong, waar hij geclassificeerde NSA-documenten overhandigde aan documentairemaker Laura Poitras en journalist Glenn Greenwald. Kucherana's boek is gebaseerd op het verhaal van de Russische advocaat die op het vliegveld van Moskou wachtte op Snowden, voordat de Russische regering besloot Snowden asiel te verlenen.

Naast Gordon-Levitt zijn er rollen voor o.a. Shailene Woodley, Melissa Leo, Zachary Quinto, Tom Wilkinson, Timothy Olyphant en Nicolas Cage. Snowden komt dit jaar rond Kerstmis uit.16 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Olrik

Avatar

Erg benieuwd naar deze film. Oliver Stone is een topregisseur en Joseph Gordon-Levitt is natuurlijk een uitstekende acteur. Benieuwd wat voor soort rol Cage in deze film speelt!

sonnycorleone

Avatar

Snap niet dat nicolas cage erin moet spelen!

JamesBond

Avatar

sonnycorleone "Snap niet dat nicolas cage erin moet spelen!"


Tja, hij is nou eenmaal gewoon een goede acteur, dus waarom niet? Smiley face

benjamin

Avatar

JamesBond "Tja, hij is nou eenmaal gewoon een goede acteur, dus waarom niet? Smiley face"
Inderdaad, ben juist blij dat hij nog eens een rol krijgt waarin hij dat kan tonen.

sonnycorleone

Avatar

JamesBond "Tja, hij is nou eenmaal gewoon een goede acteur, dus waarom niet? Smiley face"
Het was geen vraag! Pffffffff 't prototype B acteur! Waardering op imdb voor z'n laatste 5 films 4, 3, 4, 6, 6 en 'n 5!

JamesBond

Avatar

sonnycorleone "Het was geen vraag! Pffffffff 't prototype B acteur! Waardering op imdb voor z'n laatste 5 films 4, 3, 4, 6, 6 en 'n 5!"


En dat heeft dan gelijk wat te maken met zijn acteerkwaliteiten? Hij heeft problemen met zijn belasting en daarom neemt hij elke rol aan die hij krijgt aangeboden. Dat kan zorgen voor veel slechte films, maar dat neemt niet weg dat Cage gewoon een prima acteur is.

B-acteurs worden trouwens niet genomineerd voor Oscars ;)

JamesBond

Avatar

benjamin "Inderdaad, ben juist blij dat hij nog eens een rol krijgt waarin hij dat kan tonen."


Precies! Ben ik ook erg blij mee! Smiley face

sonnycorleone

Avatar

JamesBond "B-acteurs worden trouwens niet genomineerd voor Oscars ;)"
Je laat me nu weten van wel! Als hij echt 'n beetje acteer talent had, dan zou ie wel vaker dan die ene keer in 'n film van z'n oom geacteerd hebben!

JamesBond

Avatar

sonnycorleone "Je laat me nu weten van wel! Als hij echt 'n beetje acteer talent had, dan zou ie wel vaker dan die ene keer in 'n film van z'n oom geacteerd hebben!"


Wat ik je zojuist liet weten is dat hij geen B-acteur is ;) Wel een beetje blijven opletten hè. En jij gaat mij niet vertellen dat zijn werk in films als 'Face/Off', 'The Rock', 'Lord Of War' en 'Leaving Las Vegas' niet benoemenswaardig is… Steven Seagal, dat is een typische B-acteur, en Nicolas Cage heeft wellicht in veel prut gespeeld de laatste jaren, een B-acteur is hij absoluut niet!

benjamin

Avatar

sonnycorleone "Waardering op imdb voor z'n laatste 5 films 4, 3, 4, 6, 6 en 'n 5!"
Wil je nu op basis van de waarderingen van de vijf laatste films van iemand besluiten of hij al dan niet een B-acteur is? Dus als ik naar het profiel van een acteur op RT zou surfen, daar als laatste toegekende waarderingen 10%, 28%, 29%, 10% en 7% zie staan - als je alles optelt is dat lager dan bij de laatste vijf van Cage btw - mag ik besluiten dat hij een prototype van een B-acteur is?

sonnycorleone

Avatar

benjamin "Wil je nu op basis van de waarderingen van de vijf laatste films van iemand besluiten of hij al dan niet een B-acteur is? Dus als ik naar het profiel van een acteur op RT zou surfen, daar als laatste toegekende waarderingen 10%, 28%, 29%, 10% en 7% zie staan - als je alles optelt is dat lager dan bij de laatste vijf van Cage btw - mag ik besluiten dat hij een prototype van een B-acteur is?"
Nee wijsneus, ik wist al dat ie 'n B acteur was/is! Deed naar aanleiding van z'n enige 2 fans, 'n steekproefje! Zei niet dat dat maatstaf is! In 1996 oscar gekregen, maar de concurrentie was niet bepaalt killing! Maar als jullie 'm geweldig vinden, moeten jullie dat weten! Gaat samenwonen zou ik zeggen!

JamesBond

Avatar

sonnycorleone "Gaat samenwonen zou ik zeggen!"


Ik vind Benjamin een toffe peer, maar samenwonen gaat wel een beetje erg ver :D

benjamin

Avatar

JamesBond "Ik vind Benjamin een toffe peer, maar samenwonen gaat wel een beetje erg ver :D"
Haha, idem wat mij betreft. Smiley face

bigmichiel

Avatar

Cage heeft de afgelopen 10 jaar inderdaad maar weinig opgeleverd. Maar zoals ook al eerder aangegeven, de laatste 10 jaar moest hij wel op alles ja zeggen ivm belastingschuld. En schijnbaar was het nog niet eens volledig zijn eigen schuld, maar die van zijn manager/boekhouder o.i.d.

Neemt niet weg dat meneer Cage wel degelijk kan acteren. Hij heeft alleen weer even een kans nodig in een goede rol en film om het te bewijzen.

Dit zal die film niet worden. Althans, ik heb hele lage verwachtingen van deze film. Maar goed, ik zie Snowden dan ook als terrorist en niet als 'vrijheidsstrijder'. Ben benieuwd hoe objectief de film wordt, gezien de media Snowden in het andere kamp plaatsen.

Thiver

Avatar

JamesBond "B-acteurs worden trouwens niet genomineerd voor Oscars ;)"

En Eric Roberts dan? ;)

sonnycorleone "Als hij echt 'n beetje acteer talent had, dan zou ie wel vaker dan die ene keer in 'n film van z'n oom geacteerd hebben!"

Ik denk dat ie daar zelf nooit op heeft zitten wachten. Cage is immers niet zijn echte achternaam; hij heeft deze aangenomen om niet steeds met de Copolla's te worden geassocieerd.

sonnycorleone

Avatar

Thiver "Ik denk dat ie daar zelf nooit op heeft zitten wachten. Cage is immers niet zijn echte achternaam; hij heeft deze aangenomen om niet steeds met de Copolla's te worden geassocieerd."
Hij heeft zelfs 2 maal gespeelt in 'n film van z'n oom! Het is niet voor niets daar bij gebleven! Wel belachelijk dat ie geen auditie heeft mogen doen voor beethoven! Hij heeft namelijk dezelfde droevige ogen als 'n sint bernard hond! ; )

NieuwsFilm

meest populair