'Star Wars'-cast opgelucht om Harrison Fords herstel

De 72-jarige Ford stortte afgelopen donderdag neer tijdens het vliegen.

Op 5 maart had Harrison Ford de schrik van zijn leven - hoog in de lucht, achter de stuurknuppel van zijn vliegtuig, trad er plotseling een motorstoring op. Hij werd hierdoor gedwongen om zijn tweezits vliegtuig op een golfbaan in Los Angeles te landen. Hier kwam hij niet zonder schrammen vanaf, want hij werd spoedig gehospitaliseerd. De volgende dag werd er echter door een woordvoerder van de 72-jarige acteur onthuld: "de opgelopen wonden zijn niet levensbedreigend."

Dit heeft vele mensen opgelucht, waaronder zijn Star Wars-collega's. Carrie Fisher schreef in een vermakelijk bericht aan People: "Ik weet dat je ongelofelijk snel hersteld, maar neem alsjeblieft een herstelpauze voor een bepaalde periode. Mag ik dan de volgende keer sturen?" Mark Hamill, Billy Dee Williams en Peter Mayhew wensten Ford ook beterschap toe.









Het was tevens niet de eerste keer dat de bedreven piloot, tegen zijn wensen in, verongelukte tijdens het vliegen. In 1999 raakte hij betrokken bij een helikopter ongeluk, waarbij hij en zijn medepassagier geen verwondingen opliepen. Enkel de helikopter was naar de knoppen. Het jaar daarop moest hij eveneens een noodlanding maken in Nebraska met een zes persoons vliegtuig.

In datzelfde jaar vertelde hij over de risico's van het vliegen: "Mensen die niet vaak vliegen zien het als een gevaarlijke sport. Dat is het absoluut niet. Alle beslissingen die wij als piloten nemen is om zoveel mogelijke risico's te elimineren." En waarom vliegt hij precies? "Het gaat mij om de opwinding wanneer je de wereld in drie dimensies ziet."

NieuwsFilm

meest populair