Disney-actrice Debby Ryan mishandeld door een vriend

Na lange tijd durft ze er eindelijk over te praten.

Disney-actrice Debby Ryan (What if..) is betrokken geweest bij een incident waarbij ze lichamelijk is mishandeld. Ze durfde er eindelijk over te praten en dit deed ze in een interview met Teen Vogue.

"Op het moment dat ik had besloten om eruit te stappen was het al te laat. Ik mag van geluk spreken dat ik mensen om mij heen had die mij hebben geholpen om deze persoon uit mijn leven en huis te bannen," vertelde Debby.

"Hij verscheen opeens aan de andere kant van het land bij een meet-and-greet van mij en vertelde dat hij met mij moest praten. Ik had al een maand niet met hem gesproken. Ik vertelde hem om mij met rust te laten. Hij gooide een telefoon naar me en schreeuwde, sloeg tegen de muur en maakte me belachelijk. Toen de rust terug was zei hij 'Sorry ik hou van je'. Hij pakte me bij mijn polsen en trok me het toilet in en deed de deur op slot. Ik zag hem als mijn beste vriend. We hadden samen ook een professionele relatie, maar dit ging emotioneel te ver en ik kon er een punt achter zetten voor dit te ver ging."

Na deze negatieve ervaring heeft ze besloten om er een positieve draai aan te geven.

"Ik heb besloten om mij bezig te houden met een campagne genaamd 'Don't Look Away'. Deze campagne maakt tieners en jong volwassenen bewust over geweld tijdens het daten en geeft ruimte om hierover te kunnen praten. We zijn vooral bezig met onderwerpen als: Wat is normaal? Wat is gezond? Wat is oké? Wat maak ik mee? Of het nu gaat om mentale, emotionele of lichamelijke mishandeling, bij ons kan je terecht. Ook mishandeling op internet wordt steeds bekender."

Het doel van Debby is mensen helpen met het antwoord op de vraag: "Wat is liefde?"



NieuwsFilm

meest populair