Martin Scorsese regisseert biopic Mike Tyson

En Jamie Foxx speelt Iron Mike.

Verleden jaar werd al bekend dat The Amazing Spider-Man 2 en Ray-acteur Jamie Foxx de bekende bokser Mike Tyson zal spelen in een nog titelloze biopic. De acteur heeft nu zelf aangekondigd dat de film geregisseerd wordt door niemand minder dan Martin Scorsese.

"Ik heb net met Paramount en Mike Tyson gesproken. Ik ga het Mike Tyson-verhaal doen," aldus Foxx tijdens New Yorks Power 105 radio show The Breakfast Club. "En Martin Scorsese staat aan het roer. Dit zal de eerste boksfilm voor Martin Scorsese zijn sinds Raging Bull.”

Hieronder het complete interview:


In het verleden liet Tyson al doorschemeren dat Scorsese betrokken zou zijn en dat ze de techniek gaan gebruiken uit The Curious Case of Benjamin Button, zodat Foxx de 48-jarige Tyson kan spelen tijdens alle fases uit zijn carrière.

Het script voor de film over de succesvol zwaargewicht bokser wordt geschreven door The Sopranos-bedenker Terence Winter. Naast bokser kwam "Iron Mike" ook vaak negatief in het nieuws. Zo zat hij zes jaar in de cel voor de verkrachting van een 18-jarig meisje, werd hij menigmaal opgepakt voor drank- en drugsmisbruik. Ook is bekend om de onmisbare tatoeage in zijn gezicht en het bijtincident tijdens zijn comeback-partij versus Evander Holyfield.

NieuwsFilm

meest populair