Algemeen

Naked Gun reboot krijgt andere sfeer

David Zucker, de regisseur van het origineel, zegt dat Paramount Pictures zijn visie niet wil gebruiken.

door Rik Timmer op 15.03.2015 om 13:53 in Algemeen
Eind 2013 kregen we te horen dat filmstudio Paramount Pictures nieuw leven wilde schenken aan één van hun, voltooide, succesvolle filmseries: The Naked Gun. Helaas zou dat zonder een stuntelende Leslie Nielsen worden, aangezien de komediant in 2010 kwam te overlijden. Volgens verscheidene berichten zou acteur Ed Helms de rol van inspecteur Frank Drebin nu overnemen, terwijl Robert Ben Garant en Thomas Lennon (Reno 911!, Night at the Museum) het scenario verzorgen. Regisseur David Zucker (en één van de oprichters van de oorspronkelijke tv- en filmreeks) onthult nu dat de reboot niet op de oudere films zal lijken.

"Het zal niet als de 'Naked Gun' worden die ik heb gedaan," begon hij. "De film kan goed uitpakken, maar het wordt niet zo'n soort genre. Ze gaan enkel de titel gebruiken. Ook vroegen ze me of ik wilde produceren. Het zijn aardige mensen, maar ze willen de stijl van mijn parodieën niet hanteren. Als mijn naam aan het product bevestigd was, dan zou ik allerlei soorten suggestie voorleggen en proberen de film te veranderen. Dat zou frustrerend worden."

Garant liet eerder al weten dat - alhoewel hij de komedies enorm respecteert - ze een andere weg zouden inslaan. "We trachten de wereld opnieuw uit te vinden, en we proberen honderd grappen op één pagina te passen. Het zal heel erg leuk worden. We omarmen onze stijl." Over de opvolger van Nielsen vertelde Garant: "We maken het duidelijk dat hij Lieslie Nielsen niet is. Dat zijn veel te grote voetsporen om in te treden, maar we gaan ons best doen. Die films zijn ontzettend leuk. Ze zijn top."

Ondanks de casting van de hoofdrolspeler is men op het moment nog enkel bezig met het script. Wanneer de film uit moet komen is onbekend - de makers hebben nog geen datum op het oog.

13 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

SeanDeNiro

Avatar

Kansloos natuurlijk. Creatieve armoede, niets meer en niets minder.

Muufley

Avatar

SeanDeNiro "Kansloos natuurlijk. Creatieve armoede, niets meer en niets minder."


Volledig mee eens. Ik hoop dat ze dit maken, het hen veel geld kost en dat het dan gigantisch flopt zodat ze eens door hebben dat zomaar alles remaken misschien niet zo'n goed idee is.

Roeltje

Avatar

Naked Gun remake? Hoezo is dat nodig? Er zijn toch genoeg comedy verhaaltjes te bedenken die leuk zijn? Naked Gun was een erg grappige film, maar een reboot? I don't know.

Baron Von Marlon

Avatar

Zucht...

Als je voor een andere sfeer gaat, waarom dat niet meteen een andere titel en andere personages?

Ach, misschien valt de film op zich nog mee.
Al moet ik met dit soort remakes meteen denken aan die Pink Panther gedrochten.

ridjieddo

Avatar

Gebruik dan gewoon een andere naam!

benjamin

Avatar

Kortom: weer gewoon een gevalletje van "laten we een bekende naam gebruiken om volk te lokken".

M0vieFreak

Avatar

ridjieddo "Gebruik dan gewoon een andere naam!"


Vind ik ook!

Spider-fan

Avatar

Om de vergelijking met Pink Panther door te trekken. Op zich zijn die met Martin niet helemaal onaardig, maar ze halen het niet bij die van Sellers. Hetzelfde was aan de hand met die van Benigni, dus het ligt niet aan de acteurs individueel. Het is altijd moeilijk een goede vertolking van een rol te evenaren.

En waarom men wel de titel gaat gebruiken: een titel van een succesvolle (franchise)film wordt een soort merknaam die potentieel meer op brengt.

Paranoid

Avatar

Ik kan me niet voorstellen dan er ook maar iemand hier op zit te wachten. Erg triest dat ze deze films zelfs moeten rebooten.

Olrik

Avatar

Zit hier niet bepaald op te wachten... De Naked Gun films zijn voor mij onvervangbaar en dit is duidelijk een gevalletje creatief gebrek in Hollywood.

Hancock

Avatar

ridjieddo "Gebruik dan gewoon een andere naam!"


Dat was ook mijn eerste gedachte

justmikemovies

Avatar

Naked Gun en de serie waar de filmreeks op gebaseerd is (Police Squad) draaide rond het acteerwerk en de humor van Leslie Nielsen. De humor en timing van Nielsen zijn ongeëvenaard en om dan een van zijn meest iconische films en rollen te gebruiken alleen vanwege de naam... Ik vind het triest

starbass

Avatar

Ik verwacht dat ze alles met oversekste, scheet en poep humor volgooien. jeej.

Ik mis de melige komedies wel, de flying high, Hot shots, Naked Gun reeks en Spaceballs blijven toch veel leuker om te kijken dan die verschrikkingen die je tegenwoordig ziet (laatst nog the Hungover games gezien, wat een prul was dat)

nieuwslaatste nieuws

meest populair