Naked Gun reboot krijgt andere sfeer

David Zucker, de regisseur van het origineel, zegt dat Paramount Pictures zijn visie niet wil gebruiken.

Eind 2013 kregen we te horen dat filmstudio Paramount Pictures nieuw leven wilde schenken aan één van hun, voltooide, succesvolle filmseries: The Naked Gun. Helaas zou dat zonder een stuntelende Leslie Nielsen worden, aangezien de komediant in 2010 kwam te overlijden. Volgens verscheidene berichten zou acteur Ed Helms de rol van inspecteur Frank Drebin nu overnemen, terwijl Robert Ben Garant en Thomas Lennon (Reno 911!, Night at the Museum) het scenario verzorgen. Regisseur David Zucker (en één van de oprichters van de oorspronkelijke tv- en filmreeks) onthult nu dat de reboot niet op de oudere films zal lijken.

"Het zal niet als de 'Naked Gun' worden die ik heb gedaan," begon hij. "De film kan goed uitpakken, maar het wordt niet zo'n soort genre. Ze gaan enkel de titel gebruiken. Ook vroegen ze me of ik wilde produceren. Het zijn aardige mensen, maar ze willen de stijl van mijn parodieën niet hanteren. Als mijn naam aan het product bevestigd was, dan zou ik allerlei soorten suggestie voorleggen en proberen de film te veranderen. Dat zou frustrerend worden."

Garant liet eerder al weten dat - alhoewel hij de komedies enorm respecteert - ze een andere weg zouden inslaan. "We trachten de wereld opnieuw uit te vinden, en we proberen honderd grappen op één pagina te passen. Het zal heel erg leuk worden. We omarmen onze stijl." Over de opvolger van Nielsen vertelde Garant: "We maken het duidelijk dat hij Lieslie Nielsen niet is. Dat zijn veel te grote voetsporen om in te treden, maar we gaan ons best doen. Die films zijn ontzettend leuk. Ze zijn top."

Ondanks de casting van de hoofdrolspeler is men op het moment nog enkel bezig met het script. Wanneer de film uit moet komen is onbekend - de makers hebben nog geen datum op het oog.



NieuwsFilm

meest populair