Night at the Museum (2006)

When the lights go off, it's on.

Klassieke Hollywoodconstructie: een held ondervindt problemen en aan het eind van de film heeft hij ze overwonnen.
play

5,8 details

  • 108 Min
  • Actie
  • Avontuur
  • Komedie
  • Familiefilm
  • Fantasy
  • Verenigde Staten
  • Verenigd Koninkrijk
108 Min Verenigde Staten

De gescheiden Larry Daley (Ben Stiller), heeft ondanks zijn vasthoudende pech in het leven, het gevoel dat er iets groots staat te gebeuren. Hoe groot, weet hij zelf ook niet, totdat hij met enige tegenzin een baan als nachtbewaker in het Historisch Museum accepteert. Al tijdens zijn eerste dienst wordt het hem duidelijk dat hij wel eens een cruciale rol in de wereldgeschiedenis kan gaan spelen. 's Nachts gebeuren er in het museum wel heel eigenaardige dingen. Iedereen en alles komt tot leven!Met de wijze woorden "Don't let anything in or out!" en de hulp van het wassenbeeld van President Teddy Roosevelt (Robin Williams) probeert Larry de vechtende Romaanse gladiatoren en Amerikaanse cowboys weer op gelijke voet te krijgen en de rondrennende T-Rex bewijst voor eens en voor altijd waarom hij bekend staat als het gevaarlijkste roofdier ter wereld. Larry zal de samenzwering binnen het museum op moeten lossen om ervoor te zorgen dat de deuren niet voorgoed zullen sluiten....

Regie
Shawn Levy
Cast
Robin Williams, Ben Stiller, Carla Gugino, Rami Malek, Steve Coogan, Mickey Rooney, Ricky Gervais, Dick Van Dyke, Pierfrancesco Favino, Bill Cobbs, Patrick Gallagher, Jake Cherry, Mizuo Peck, Charles Q. Murphy, Kim Raver.
Budget
$ 110.000.000
Opbrengst
$ 574.480.841
Release
21.12.2006

Filmtotaal Recensie

Regie: Shawn Levy | Cast: Ben Stiller (Larry Daley) Mickey Rooney (Gus) Ricky Gervais (Dr. Mc Phee) Dick van Dyke (Cecil) e.a. | Speelduur: 108 minuten | Jaar: 2006

Meg Ryan die zichzelf blootgeeft in In the Cut, Jim Carrey in zijn eerste ‘serieuze’ acteerklus Man on the Moon en actieheld Mel Gibson die het eens probeert met de romantische komedie What Women Want; bijna elke acteur heeft ooit zo’n moment dat hij van het gebaande pad af wil dwalen en een zogeheten out of characterproduct fabriceert. Maar let op: het luistert nogal nauw wanneer een dergelijke move wordt gemaakt; als je te laat bent ligt eeuwige typecasting in het verschiet. Ook lachkanon Ben Stiller probeert onder dat juk uit te komen. Na jarenlang deel uitgemaakt te hebben van The Frat Pack (met o.a. Owen Wilson en Vince Vaughn) in veelal hilarische films als Zoolander en Dodgeball kiest hij er nu voor de jongere filmliefhebbers te amuseren. Jawel, Stiller komt met een heuse familiefilm.

Night at the Museum heeft in ieder geval een intrigerend en kindvriendelijk concept. Stiller alias Larry is een ietwat meelijwekkende gescheiden en werkloze vader, die keer op keer zijn ex-vrouw en zoontje teleurstelt. Als hij weer eens uit huis gezet dreigt te worden neemt hij uit moed der wanhoop een baantje als nachtwaker in het Museum of National History, waar - zoals wij natuurlijk al lang voelden aankomen - iets niet pluis is. Want geloof het of niet, ’s nachts komt alles tot leven. Van een wassen Teddy Rooseveltbeeld tot een Tyrannosaurus Rexgeraamte. Larry’s taak: ervoor zorgen dat het museum ’s ochtends nog overeind staat. Dat is zowaar nog niet gemakkelijk. Die dinosaurus bijvoorbeeld, die speelt graag tikkertje en duldt geen ‘nee’ als antwoord. En Attila de Hun en de zijnen hebben besloten dat ze Larry graag zouden vierendelen. Niet bepaald een rustig nachtje soezen achter een balie dus.

videotrailers & clips

alle artikelen (9)

Night at the Museum Nieuwsberichten

Laatste reacties

Olrik

"...Night of the Museum is een film die ik op een of andere reden over en over kan blijven zien!!!! Op......"

Perry

"...[quote=rough]Heb jij soms nooit een paart gezien ??/[/quote] jawel na vier flessen huiswijn..."

rough

"...[quote=Perry]wilson op een paart? nu ga ik zeker kijken, ik ben benieuwd![/quote] Heb jij soms......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Night at the Museum

acties