Joe Carnahan gaat de president in moeilijkheden brengen

DreamWorks heeft de 'Smokin' Aces'-regisseur aangesteld om 'Motorcade' leven in te blazen.

Het valt niet mee om de Amerikaanse president te zijn in de verschillende werelden van onze films, dat bewijst DreamWorks wederom door verder te gaan met de actiethriller Motorcade. Terug in 2008 verscheen het scenario van de film (geschreven door Hans Bauer en Craig Mitchell) op de black list bestaande uit populaire scripts die niet geproduceerd zijn. Diverse regisseurs kwamen in aanmerking, maar uiteindelijk werd het project in de ruststand gezet wegens onbekende redenen. Empire meldt nu echter dat DreamWorks Joe Carnahan ingehuurd heeft om het script te herschrijven en in de regiestoel plaats te nemen.

Motorcade draait om een roemloze agent van de geheime dienst die op het juiste moment op de verkeerde plaats is: de autocolonne van de Amerikaanse president. Wanneer de laatstgenoemde door New York rijdt, wordt zijn transport overgenomen door terroristen. In het verleden speelde het verhaal zich af in Los Angeles, maar dit veranderde toen het scenario voor de eerste keer werd aangepast door Billy Ray (The Hunger Games).

Toen men nog destijds druk bezig was met de film waren er diverse namen in de mix gegooid. Zo zou Len Wiseman of een producent van de televisieserie 24 als regisseur optreden, en moest Tom Cruise of Ryan Reynolds de gevallen geheime agent tot leven brengen. Carnahan zou ingehuurd zijn omdat hij goed met beperkte budgetten kan werken. Dit liet hij overigens eerder weten toen hij aan The Grey werkte. Voorlopig blijft het een verrassing wat betreft de aanpassingen die hij aan het script van Motorcade zal brengen.



NieuwsFilm

meest populair