The Grey (2011)

Live or Die on This Day

Overlevenden van een vliegtuigcrash nemen het op tegen hongerige wolven in deze spannende survivalthriller.
play

6,6 details

  • 117 Min
  • Actie
  • Avontuur
  • Drama
  • Thriller
  • Verenigde Staten
117 Min Verenigde Staten

The Grey gaat over een groep arbeiders in Alaska die na een klus op afgelegen terrein terugvliegen naar huis. Hun vliegtuig stort echter neer, en de mannen merken al snel dat ze in wolvengebied zijn gestrand. Om te overleven moeten ze een nietsontziende groep wolven te slim af zijn.

Regie
Joe Carnahan
Cast
Liam Neeson, Frank Grillo, Dermot Mulroney, James Badge Dale, Joe Anderson, Dallas Roberts, Nonso Anozie, Anne Openshaw, Jacob Blair, Ben Bray, Lani Gelera, James Bitonti, Ella Kosor, Peter Girges, Jonathan Bitonti.
Budget
$ 25.000.000
Opbrengst
$ 77.278.331
Release
11.12.2011
Release NL
08.03.2012
Release DVD
10.07.2012

Filmtotaal Recensie

Regie: Joe Carnahan | Cast: Liam Neeson (Ottway), Frank Grillo (Diaz), Dallas Roberts (Hendrick), Dermot Mulroney (Talget), Nonso Anozie (Burke), e.a. | Speelduur: 117 minuten | Jaar: 2012

Afgelopen jaar, op 11 oktober om precies te zijn, verscheen hier op FilmTotaal een nieuwsbericht met de kop ‘Trailer Drive misleidend’. Daarin viel te lezen dat een Amerikaanse vrouw van plan was de distributeur van Nicholas Winding Refns film voor het gerecht te slepen. Ze voelde zich bekocht, omdat de trailer volgens haar maar weinig overeenkomsten had met de uiteindelijke film. Slecht nieuws voor deze vrouw: The Grey heeft een minstens zo misleidende trailer. Deze survivalthriller doet namelijk wel wat meer dan enkel een toneel bieden aan een gevecht tussen Liam Neeson en een roedel hongerige wolven.

De door Neeson gespeelde Ottway is een zonderling. Sinds zijn vrouw hem heeft verlaten, struint hij mijmerend rond op een olieraffinaderij die midden in een wildernis van sneeuw en ijs ligt. Als schutter is het zijn taak om het personeel - dat voornamelijk bestaat uit ongure types, criminelen en ander vechtend tuig- te beschermen tegen nieuwsgierige wolven die hun kans op een maaltje vanaf de zijlijn afwachten. Dat Ottway de wanhoop nabij is, blijkt direct uit de melancholische openingssequentie. Door middel van een zwaarmoedige voice-over wordt de kijker deelgenoot gemaakt van zijn gedachtegoed.

videotrailers & clips

alle artikelen (10)

The Grey Nieuwsberichten

Laatste reacties

johnwayne

"...[quote=hansbeer]Film zonder diepgang maar met mooie scenes zoals idd de crash, maar ook het gevaar m......"

benjamin

"...[quote=hansbeer]En met een open einde, deel 2 komt er dan ook aan.[/quote]Waar zie jij dan dat een t......"

hansbeer

"...Film zonder diepgang maar met mooie scenes zoals idd de crash, maar ook het gevaar met de wolven. M......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

The Grey

acties