Canadees stadje vraagt Kevin Bacon om hulp

Sinds kort mogen ze o.a. geen muziek meer afspelen in openbare plekken.

De inwoners van het plaatsje Taber in Canada zijn een opmerkelijke Kickstarter campagne begonnen. Met de titel Save Us Bacon proberen ze geld in te zamelen zodat de 56-jarige acteur Kevin Bacon naar hen toe kan reizen om een groots dans feest te houden dat als een protest moet functioneren. Waarom precies? Omdat er onderlaatst een wet van kracht kwam die ook in de film Footloose verscheen.

De gemeenteverordening heeft het nu verboden om diverse dingen in het openbaar te doen, zoals schelden, schreeuwen, spugen, bijeenkomsten organiseren (betreffende meer dan drie mensen) en muziek opzetten. Ook is er een avondklok en een uitgangsverbod ingeschakeld. Dit zou de lokale autoriteiten meer macht schenken, zodat ze regelingen kunnen treffen wanneer de bewoners geïrriteerd raken.

De campagnevoerders vinden dit maar "super dwaas." In het onderstaande filmpje gaan ze verder: "Het is voornamelijk dwaas omdat het 2015 is en Taber, Alberta een echte plaats is. Niet de setting van een charmante dance/rock coming of age verhaal uit de jaren 80'. Dat kleine plaatsje in 'Footloose' had een held nodig. Ze hadden Kevin Bacon nodig, in een tanktop."



De bedoeling is dat ze genoeg geld kunnen inzamelen om Kevin Bacon naar Canada te verleiden. "Je vraagt je misschien af: 'Waarom zou een dansfeest zoveel kosten?' Omdat het inhuren van een bekendheid niet goedkoop is. Waar zijn we tevens in vredesnaam mee bezig als Kevin Bacon niet komt opdagen?"

Voorlopig heeft de Following-acteur nog geen antwoord gegeven. Mochten de makers van het filmpje hun doel niet bereiken, dan zijn ze alsnog bereid om tegen deze nieuwe wet te strijden, omdat het - afgezien van diens goede bedoelingen - verouderde en prullerige contradicties zou maken betreffende de Canadese vrijheidsrechten.

NieuwsFilm

meest populair