Algemeen

Paul Feig verklaart waarom hij een vrouwelijke 'Ghostbusters'-reboot maakt

En hij bevestigd de “Ghostbusters cinematic universe.”

door Bram de Groot op 16.03.2015 om 16:06 in Algemeen
ComingSoon.net heeft tijdens de South by Southwest Film Festival (SXSW) met regisseur Paul Feig gesproken. Naast dat hij verklaarde waarom hij heeft gekozen voor een Ghostbusters-reboot mét vrouwen, bevestigde hij dat we aan de vooravond staan van een heuse “Ghostbusters cinematic universe.”

Feig over het feit dat hij een Ghostbusters-reboot maakt met vrouwelijke Ghostbusters: "We spraken over een sequel op Ghostbusters en ik wist niet hoe we dit moesten doen. Hoe ga je om met een legendarische film die 25 jaar geleden is gemaakt. Ik kwam er niet uit. Maar toen kwam ik met het idee... Wat als ik dit kon doen met grappige vrouwen die ik ken en een nieuw beginverhaal kon vertellen... Ik ben meer benieuwd wat er vandaag de dag zou gebeuren. En hoe men er met de huidige technologie mee om zou gaan en niet meteen grijpen naar de bestaande 'proton packs'. De eerste Iron Man is ook leuker omdat je in de tweede al weet wat hij kan."

Het bericht dat er een “Ghostbusters cinematic universe” komt wordt door Feig bevestigd, maar hij focust zich alleen op zijn eigen film: "Ik concentreer me op de mijne. Dat is een onderdeel van het grote plan dat Ivan Reitman en Sony hebben. We zullen zien of de mijne aansluit op die van hen. Ik ben op dit moment niet betrokken bij die plannen. Mijn enige doel is dat mijn dames hun ding kunnen doen."

Die dames zijn Melissa McCarthy, Kristen Wiig, Leslie Jones en Kate McKinnon en deze vrouwelijke "Ghostbusteresses" moet op 22 juli 2016 in de bioscoop verschijnen.

10 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Neothanos

Avatar

Goed plan, beter een leuke nieuwe film met bekende elementen dan weer een slechte reboot.
Ben nog steeds niet over hetgeen heen dat ze met Robocopje gedaan hebben :(.

Paranoid

Avatar

Ik ben nu al moe van al dat cinematic universe gedoe die iedere film nu moet doen. Maakt nou maar eerst een goede film.

Thiver

Avatar

Vrouwen in plaats van mannen, wat een briljant idee! Vooral omdat niemand minder dan Paul Feig het heeft bedacht, terwijl die nooit films met vrouwen maakt... }:

meanrat

Avatar

Thiver "Vrouwen in plaats van mannen, wat een briljant idee! Vooral omdat niemand minder dan Paul Feig het heeft bedacht, terwijl die nooit films met vrouwen maakt... }:"


Tja, like it or not, maar hij maakt in ieder geval een film waar hij goed in is. Hij laat zich niet forceren in iets wat hij niet kan. Of beter, iets wat hij niet leuk vindt. Hij brengt de wereld van de Ghostbusters gewoon naar zijn eigen vakmanschap en daar ligt denk ik ook de grotere kans op success. Tevens kan hij op deze manier veel makkelijker een eigen verhaal vertellen zonder al teveel rekening te moeten houden met de vorige films. En "The Heat" was best een geinige film.

Wat mij betreft, los van het feit of ik vertrouwen in Feig heb, een juiste keus. Het idee van een cinematic universe voor Ghostbusters is belachelijk en zal hoogstwaarschijnlijk doodslaan.

Spider-fan

Avatar

Het punt dat Ghostbusters leuker is als je nog niet weet wat ze kunnen, klopt wel. De tweede was een stuk minder leuk, omdat ze minder aan het uitproberen en experimenteren waren. Een deel van de spanning was het testen van de apparatuur in de praktijk.

Spider-fan

Avatar

Thiver "Vrouwen in plaats van mannen, wat een briljant idee! Vooral omdat niemand minder dan Paul Feig het heeft bedacht, terwijl die nooit films met vrouwen maakt... }:"


Bridesmaids.

Hoe dan ook, het probleem is dat je de originele cast niet meer hebt en dan moet je wat. Mogelijk falen kan opgevangen worden met dat uitgebreidere universum.

ridjieddo

Avatar

Hij bevestigT

Eerst vertaalfouten, nu spelling? :+

KeesjeNL

Avatar

'... Wat als ik dit kon doen met grappige vrouwen die ik ken en een nieuw beginverhaal kon vertellen...'

Echt? Dit lijkt wel een idee op de achterkant van een bierviltje van Adam Sadler of een dergelijke F-acteur:r...

Thiver

Avatar

meanrat "Tja, like it or not, maar hij maakt in ieder geval een film waar hij goed in is. Hij laat zich niet forceren in iets wat hij niet kan. Of beter, iets wat hij niet leuk vindt. Hij brengt de wereld van de Ghostbusters gewoon naar zijn eigen vakmanschap en daar ligt denk ik ook de grotere kans op success."

Och, ik zeg ook niet dat dit een slecht idee is. Liever dit dan dat ze een of andere jonge blandface casten als de nieuwe Venkman. Maar doe alsjeblieft niet alsof dit het een revolutionaire vondst is die het gegeven van Ghostbusters totaal op zijn kop zet. Toen ik voor het eerst las dat Paul Feig mogelijk betrokken was bij deze remake/reboot, was mijn eerste gedachte dat de film waarschijnlijk over een vrouwelijk team zou gaan. Waarom? Omdat Feig niets anders doet dan films maken over vrouwelijke gezelschappen.

Spider-fan "Bridesmaids."

afbeelding

bigmichiel

Avatar

Ik wacht toch echt eerst de reacties af. De huidige films waar de cast in spelen zijn allemaal niet mijn ding, typische vrouwenfilms met vrouwenhumor. Dat hoef ik nog niet eens proberen te snappen ;)

nieuwslaatste nieuws

meest populair