Nicholas Brendon wederom gearresteerd

Zijn vrijdagavond bestond uit het mixen van pillen en alcohol, wat tot een vernielde hotelkamer leidde.

Voor de tweede keer in het jaar moest Buffy the Vampire Slayer-acteur Nicholas Brendon naar het politiebureau afgevoerd worden. De 43-jarige man was in Florida om de ALTCon Geek Conventie bij te wonen en handtekeningen uit te delen, maar ook om een privé feestje te bouwen. Dit deed hij in zijn hotelkamer met alle gevolgen van dien.

Volgens een politierapport was een zeiknatte Brendon in de lobby aangetroffen, en hij vertelde aan de manager dat zijn portemonnee gestolen was. Vervolgens werd de politie ingeschakeld met het bericht: "Een beroemde logé, Nicholas Brendon, heeft pillen en alcohol ingenomen toen hij in het hotel was. Hij liep door het hotel rond met bloed op hem, en zijn kleren zijn nat en verscheurd vanwege de toiletpot die hij heeft doen overstromen in zijn kamer."

Toen de politie ter plaatse was klopte het verhaal van de manager, maar Brendon zelf besloot zijn claim in te trekken en vertelde dat zijn beurs niet gestolen was. Dit moest verder uitgezocht worden en eenmaal in Brendon's kamer aangekomen kon men niets minder dan een storm concluderen. In het arrestatierapport staat beschreven over de ontmoeting met Brendon: "Ik observeerde tandpasta op zijn gezicht en T-shirt, zijn broek was gescheurd, hij had over zichzelf ontlast en zijn pyjama was onder de knieën nat."

In de kamer werd drank en een potje voor tien slaappillen aangetroffen, waarvan er nog één resteerde. Het meubilair en het bed waren beschadigd en ondersteboven geflipt, een porseleinen stuk dat als decoratie diende lag in gruzelementen, de deur van de kledingkast was eraf getrokken en de telefoon was uit de muur gerukt. Daarnaast was de hele badkamer in water bedekt vanwege een verstopte wc pot. In totaal zou er tussen de 200 en 1000 dollar aan schade hebben plaatsgevonden.

Vanzelfsprekend werd Brendon gearresteerd, maar de volgende ochtend was hij alweer op vrije voeten. De plaatselijke krant van Tallahassee vroeg aan de Criminal Minds-acteur hoe het precies kwam dat het zo mis kon lopen. Brendon biechtte op dat hij zijn medicatie al een tijdje niet had ingenomen. Ook beaamde hij vroeger als student door één van zijn leraren te zijn misbruikt. Hij gaf aan dat dit niet de reden van zijn uitbarsting was, maar dat hij simpelweg op oudere leeftijd er moeilijker mee om kon gaan.



NieuwsFilm

meest populair