Namenlijst Bill Cosby-schandaal wordt steeds langer

Opnieuw hebben twee vrouwen verklaard te zijn misbruikt door de komiek.

Opnieuw hebben twee vrouwen verklaard dat ze jaren geleden door Bill Cosby zijn misbruikt. Sunni Welles en Margie Shapiro beweren als tieners door de nu 77-jarige Bill Cosby te zijn gedrogeerd en misbruikt. De lijst met namen van dit schandaal wordt steeds langer. Er is sprake van momenteel meer dan 30 namen.

Sunni Welles die toen 17-jaar oud was, zou Cosby in de jaren zestig ontmoet hebben in een jazz club in Hollywood. In deze club zou ook het misbruik plaats hebben gevonden. "Hij was een ster. Hij was Bill Cosby. Ik heb het altijd voor mij gehouden, tot al deze vrouwen naar voren kwamen met hun verhaal," aldus Welles tijdens haar verklaring.

Margie Shapiro heeft verklaard dat zij Cosby heeft ontmoet toen ze 19 jaar oud was en in een donutwinkel werkte in Santa Monica (Californië). Nadat ze naar zijn huis waren gereden, waar zij een luciferdoosje meenam als souvenir, zijn ze doorgereden naar de Playboy mansion van Hugh Hefner. Daar zou ze een pilletje hebben ingenomen na het verliezen van een weddenschap met Cosby. Even later zou zij wakker zijn geworden en lag ze bij hem in bed.

Het misbruikschandaal waarin Bill Cosby is betrokken begon op Temple University. Het balletje is gaan rollen nadat een voormalig coach van het basketbalteam van de universiteit, Andrea Constand, Cosby aanklaagde en later in de rechtbank een deal met de acteur bereikte.

Het management van Bill Cosby heeft nog geen commentaar gegeven op deze nieuwe verklaringen. De advocaat van de komiek heeft laten weten dat de beschuldigingen niet waar zijn.



NieuwsFilm

meest populair