Clint Eastwood overweegt 'The Ballad of Richard Jewell' met Leonardo DiCaprio

Ook Jonah Hill speelt een hoofdrol in de film over de bomaanslag tijdens de Olympische Spelen 1996 in Atlanta.

Het is goed mogelijk dat Clint Eastwood American Sniper opvolgt met een ander, wederom dramatisch, waargebeurd verhaal. Hij overweegt te gaan tekenen voor de regie van The Ballad of Richard Jewell, een film over de bomaanslag tijdens de Olympische Spelen 1996 in Atlanta. Mocht Eastwood de klus aannemen, dan krijgt hij de beschikking over Leonardo DiCaprio, met wie hij ook al werkte aan J. Edgar (2011), en diens The Wolf of Wall Street-collega Jonah Hill.

Het script komt van Billy Ray, die gebruik maakte van een in 1997 gepubliceerd Vanity Fair-artikel van Marie Brenner. Hill speelt Jewell, een beveiliger die tijdens de Spelen een geheimzinnige rugzak met een bom erin ontdekte. Dankzij zijn snelle denken en moedige acties wist Jewell de schade te beperken en talloze levens te redden.

Op een gegeven moment bleek Jewell echter een verdachte te zijn, waarna de media zich volledig tegen hem keerde. Hij werd zwartgemaakt, bespot en bestempeld als een triest figuur dat de bommen had geplaatst om vervolgens de held te gaan spelen. Deze beschuldigingen beleken volledig misplaatst te zijn, maar op het moment dat de FBI Jewells naam volledig had gezuiverd, was zijn leven al verwoest.

DiCaprio gaat de advocaat van Jewell spelen. Zijn specialiteit is vastgoed, maar hij maakt in dit geval een uitzondering aangezien Jewell een kennis van hem is.

Het is nog niet bekend wanneer de productie van start zal gaan. Ook de releasedatum is nog niet vastgesteld.



NieuwsFilm

meest populair