Kristen Stewart in gesprek voor Ang Lee's 'Billy Lynn's Long Halftime Walk'

De mensen van George Bush willen een succesvolle missie in Irak uitbuiten.

Kristen Stewart, die meerderen malen heeft aangegeven tijdelijk afstand te willen nemen van films, zal mogelijk in de nieuwste film van regisseur Ang Lee verschijnen: Billy Lynn's Long Halftime Walk. Dat meldt Collider. Ze zal dan de eerdere gecaste Joe Alwyn, Garrett Hedlund en Steve Martin vergezellen als de zus van het getitelde personage.

De Irakese oorlogsfilm, die als een satire zal dienen, gaat over de 19-jarige Billy Lynn die met speciaal verlof naar huis mocht keren wegens een succesvolle missie in Irak. Er vond een vuurgevecht plaats dat op video vastgelegd werd en vervolgens d.m.v. Youtube viraal ging. De Bush-regering zag promotionele mogelijkheden in deze gebeurtenis en haalde daarom Billy en zijn compagnie terug uit Irak om een overwinningstournee door Amerika te organiseren. Het verhaal zal zich grotendeels in een football stadium afspelen. We volgen de laatste uren van de tournee terwijl Billy een uitputtende dag tegemoet treed, gevuld met politici, miljonairs, cheerleaders en bekendheden. Binnenkort zal hij namelijk weer terug naar Irak moeten om te dienen.

Simon Beaufoy (Slumdog Millionaire) schreef het scenario naar het gelijknamige boek van schrijver Ben Fountain uit 2012. Fountain kreeg voor zijn roman debuut de National Book Critics Circle Award. Regisseur Lee liet overigens weten de film, waarvan de opnames deze maand zullen beginnen, in HFR 3D op te gaan nemen.

NieuwsFilm

meest populair