POLL: Filmfranchises die eerder hadden moeten stoppen

Financieel succes betekent vaak 'uitmelken', ook als dat ten koste gaat van de kwaliteit/originaliteit.

Het barst van de filmfranchises. De meeste van deze franchises melken het eerdere succes uit, maar er zijn ook reeksen die daadwerkelijk een verhaal proberen te vertellen, of her te vertellen aangezien ze in dit geval vaak op een bijvoorbeeld een boek zijn gebaseerd.

In tegenstelling tot de Box Office-opbrengsten gaat de kwaliteit / originaliteit van de opvolgers er niet altijd op vooruit. In deze POLL zetten we een aantal franchises op een rij, met de vraag: welke franchise had best een deel (of meer) eerder mogen stoppen.

Om in aanmerking te kunnen komen voor de lijst moeten er minstens drie films in de reeks zijn verschenen. In de lijst ontbreken de uitgemolken - en ondertussen vaak gereboote - horrorfranchises uit de jaren 70 en 80, aangezien dit er teveel zouden worden. Overigens is (bijvoorbeeld) Twilight ook niet opgenomen. Het eerste deel was sowieso al geen hoogstaand product.

Uiteraard nodigt deze POLL ook uit tot reacties. Als je een andere franchise ter sprake wil brengen, vink dan de optie 'Anders, namelijk aan...' en reageer!

Succes met stemmen
De poll is geëindigd, je kan niet meer stemmen.



NieuwsFilm

meest populair