Hoofdrol voor Scarlett Johansson in 'Creature from the Black Lagoon'?

Universal Pictures tracht diens monster filmuniversum van de grond te krijgen.

Als het klopt wat Tracking-Board heeft meegedeeld, dan kan Scarlett Johansson het druk krijgen binnenkort. Zij melden namelijk dat Universal Pictures de hoofdrol in Creature from the Black Lagoon aan haar geoffreerd hebben. De film, die een remake zal worden van de sciencefiction/horror prent uit 1954, zal tevens als een nieuw hoofdstuk functioneren in het monster filmuniversum waar zij al een tijdje aan werken.

Het origineel ging over een groep wetenschappers die tijdens een expeditie in de Amazone een gevaarlijk en prehistorisch wezen ontdekten dat half mens en half vis was. Volgens de rapporten zal Johansson, mits ze de rol aanneemt, Kay Lawrence belichamen. In het origineel werd zij door Julie Adams gespeeld. Volgens velen is de rol een belangrijke, want het had vele invloeden op de monsterfilms die naderhand gemaakt werden.

Uiteraard herkennen we Johansson het beste als Natasha 'Black Widow' Romanoff vanuit het Marvel Cinematic Universum. Universal Pictures heeft goed afgekeken bij de stripheldenfilms van de laatste tien jaar. Zij willen namelijk hetzelfde slimmigheidje toepassen door enkele solo films te maken (van o.a. The Mummy, Frankenstein, Van Helsing, The Invisible Man, The Wolf Man) en hen allemaal in één film vergaren voor een groots spektakel. In 2014 kregen Chris Morgan en Alex Kurtzman de taak om dit monsterachtig portret te structureren.

Technisch gezien hebben ze al een startpunt in Dracula Untold gevonden. De avonturenfilm kwam vorig jaar uit, maar werd door zowel de critici als de bezoekers slap omarmt. Nochtans lijkt Universal vastberaden om hun plannen door te zetten.



NieuwsFilm

meest populair