Dracula Untold (2014)

The Legend Is Born

Een gefaalde poging om van ’s werelds bekendste vampier een superheld te maken.
play

5,1 details

  • 92 Min
  • Actie
  • Drama
  • Fantasy
  • Horror
  • Oorlog
  • Verenigde Staten
  • Japan
92 Min Verenigde Staten

Dracula: Year Zero wordt een oorsprongsverhaal en negeert de Bram Stoker roman compleet. Het verhaal volgt Vlad the Impaler, de legendarische Roemeense heerser die er een gewoonte van maakte om zijn vijanden te spietsen. Uiteindelijk groet Vlad uit tot onze bekende bloedzuiger.

Regie
Gary Shore
Cast
Luke Evans, Dominic Cooper, Charles Dance, Sarah Gadon, Art Parkinson, Paul Kaye, Ronan Vibert, Diarmaid Murtagh, William Houston, Zach McGowan, Noah Huntley, Joseph Long, Jakub Gierszal, Thor Kristjansson, Ferdinand Kingsley.
Budget
$ 70.000.000
Opbrengst
$ 215.529.201
Release
03.10.2014
Release NL
09.10.2014
Release DVD
27.01.2015

Filmtotaal Recensie

Regie: Gary Shore | Cast: Luke Evans (Vlad/Dracula), Sarah Gadon (Mirena), Dominic Cooper (Mehmed), Art Parkinson (Ingeras), Charles Dance (Master Vampire), Paul Kaye (Brother Lucian) e.a. | Speelduur: 92 minuten | Jaar: 2014

Grootse plannen heeft Universal met zijn collectie griezels. De studio bezit namelijk de rechten over een hele reeks klassieke filmmonsters als de Mummie, Frankenstein en Wolfman, die in de komende jaren allemaal met een eigen reboot in de bioscopen terug moeten keren om deel uit te maken van het zogenaamde Universal Cinematic Universe. Marketingtechnisch gezien een slimme zet, aangezien dezelfde tactiek Marvels superheldenimperium bepaald geen windeieren heeft gelegd. Wat Universal hierbij wel over het hoofd ziet, is dat er wel eerst het succes van de eerste Iron Man nodig was om de rest van de Avengers van de grond te krijgen. Wanneer er gebouwd wordt, begin je immers met een solide basis. Het is in ieder geval te hopen dat Dracula Untold geen voorbode is voor wat de rest van het universum te bieden heeft.

Het vermoeiende aan de opzet voor een dergelijk filmuniversum, is dat het vaak neerkomt op het herkauwen van verschillende varianten van hetzelfde oorsprongsverhaal. Ook Dracula Untold vormt hierop geen uitzondering. Wel probeert de film gretig in te haken op de hype rondom de populaire HBO-serie Game of Thrones. Zo zijn niet alleen enkele castleden in bijrollen te bekennen, maar opent de film met veel van dezelfde thema’s, zoals slavernij of het onderhandelen over kindsoldaten tussen notabelen. Veel van dit alles wordt echter al gauw aan de kant geschoven wanneer de Transsylvaanse prins Vlad weigert in te stemmen met het verzoek van de Turkse sultan Mehmed om zijn eigen zoon uit te leveren als schildknaap.

videotrailers & clips

alle artikelen (10)

Dracula Untold Nieuwsberichten

Laatste reacties

Duck-Twacy

"...Spannend van begin tot einde. Ga m voor de 6e keer kijken, Ik zie steeds nieuwe lagen..."

MovieMazzter

"...Normaliter niet mijn genre, maar ik vond het meevallen. Luke Evans is goed als Vlad / Dracula. Het v......"

Tarkus

"...Puike speciale effecten, de vertolkingen redelijk, maar het verhaal is maar zwak, daar had ik toch o......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Dracula Untold

acties