Walt Disney co-produceert 'The BFG'

Het wordt de eerste regieklus die Steven Spielberg met Disney uitvoert.

Momenteel is hij nog bezig met het afronden van de thriller Bridge of Spies, maar zodra die film van regisseur Steven Spielberg een duim omhoog krijgt, dan stort hij zich volledig op zijn volgende project: de boekverfilming van The BFG. In het Nederlands beter bekend als De GVR (De Grote Vriendelijke Reus). Het verhaal van Roald Dahl, uit 1982, gaat over een weesmeisje dat met een reus naar Reuzenland vertrekt en het daar tegen een groep vijandige reuzen opneemt. Walt Disney Studio's heeft nu bekend gemaakt dat ze de productie willen steunen d.m.v. financiële bijstand.

Spielberg liet weten dat dit nieuwtje een leuke voor hem is, omdat hij - na een waslijst van films - nog nooit een Disney film geschoten heeft. "In veertig jaar tijd, tijdens het maken van films, heb ik voor de Walt Disney Company een enkele keer als producent opgetreden, maar nog nooit als regisseur. Het is daarom een speciaal soort vreugde voor mij om plaats te nemen in de regiestoel, nu we met 'The BFG' gaan beginnen."

Een voorzitter van Walt Disney Studio's, Alan Horn, was er ook over te spreken. "Met Steven Spielberg aan het roer, zal hij met 'The BFG' ongetwijfeld de harten veroveren van zowel kinderen als volwassenen. Net zoals de originele verhalen van Roald Dahl, en de films van Steven zelf, al decennia doen."

Spielberg zal de avonturenfilm regisseren naar een script van Melissa Mathison. Zij schreef eerder het scenario van E.T. the Extra-Terrestial. Disney mikt momenteel op de releasedatum van 1 juli, 2016.



NieuwsFilm

meest populair