Blu-ray

Blu-ray review: 'God's Pocket'

Geslaagde uitgave van één van Philip Seymour Hoffmans laatste films.

door Jim Pedd op 22.04.2015 om 09:41 in Blu-rayRegie: John Slattery | Cast: Philip Seymour Hoffman (Mickey Scarpato), Christine Hendricks (Jeanie Scarpato), Eddie Marsan (Jack Moran), Caleb Landry Jones (Leon Hubbard), Jack O'Connell (More Ferrell) | Speelduur: 88 minuten

Op 2 februari 2014 werd acteur Philip Seymour Hoffman dood gevonden in zijn appartement in Manhattan. Met zijn dood kwam er een einde aan een zeer indrukwekkende acteur, van wie God's Pocket één van de laatste films is. De film kwam vreemd genoeg niet uit in de Nederlandse bioscopen, maar is hier wel op Blu-ray en Dvd uitgegeven.

Wanneer Mickey's gestoorde stiefzoon komt te overlijden bij een bouwongeval is niemand in de arbeidersbuurt God's Pocket in diepe rouw. Mickey probeert het slechte nieuws en verdriet te begraven met het lijk, maar de moeder van de jongen, Jeanie, eist de waarheid. Mickey bevindt zich midden in een strijd om leven en dood; een lijk dat hij niet kan begraven, een vrouw die hij niet kan behagen en een schuld die hij niet kan aflossen.

Waardering

Het mag dan wel één van zijn laatste films zijn, heel goed is de ontvangst van God's Pocket niet te noemen. Op IMDb geven gebruikers de film gemiddeld een 6,1. Er stemden daar zo'n 5.200 mensen, waarvan het merendeel de film een 7 (24,8%) of een 6 (28,5%) gaf. Ook hier op FilmTotaal staat de film gemiddeld op een zes.

Critici zijn nog minder positief over God's Pocket, blijkens de score op RottenTomatoes. De film staat daar op 36 procent, op basis van 89 recensies. Daarvan waren er 57 negatief en 32 positief, waarmee de film Rotten is. "Goed gecast, maar boordevol clichés. God's Pocket slaagt er niet in een goede balans te treffen tussen komedie en drama."

Box Office

Volgens Box Office Mojo was God's Pocket alleen in de Verenigde Staten in de bioscopen te zien. Daar was de film in 3 bioscopen te zien tijdens het openingsweekend en haalde deze gemiddeld 7.161 dollar per scherm op. In totaal staat de productie daarmee op een opening van 21.482 dollar. De weken daarna haalde de productie nog zo'n 150.000 dollar op, waarmee het totaal net onder de 170.000 dollar staat.
Blu-ray: God's Pocket | Discs 1 | Retail release: april 2015 | Beeld: 1080p HD 16x9 (2.35 : 1)| Geluid:: Engels, Frans DTS-HD Master Audio 5.1 | Ondertitels: Nederlands, Duits, Engels, Frans | EAN: 5-053083-028022 | Met dank aan: Universal Pictures

God's Pocket is uitgegeven in een reguliere keepcase, met weinig poespas. Voorop één van de filmposters, met daarop een hoofdrol voor acteur Philip Seymour Hoffman. Het is zijn gezicht, dat mensen naar de schappen moet trekken in dit geval. Op de achterkant tref je verder de gebruikelijke technische informatie aan, over de beeldkwaliteit en het geluid. Er zit verder één schijf in de uitgave, met daarop de film. Extra's zijn er niet.

Beeld & geluid

God's Pocket mocht het aan de box office en bij critici dan wel niet z goed gedaan hebben Universal Pictures heeft niet bespaard op de Blu-ray uitgave. Cinematograaf Lance Acord heeft bij de productie zoveel mogelijk gebruik gemaakt van natuurlijke belichting en dat valt terug te zien op deze uitgave. Ook details komen helder naar voren en het geheel ziet er prachtig uit. De DTS-HD MA soundtrack komt verder ook goed uit de boxen. Omgevingsgeluiden, dialoog en de muziek zijn allemaal helder uitgebracht en maken de uitgave compleet geslaagd.

Conclusie: Geslaagde uitgave van één van Hoffmans laatste films

God's Pocket draaide in Nederland niet in de bioscoop. Gelukkig is toch besloten deze film, die één van de laatste films van acteur Philip Seymour Hoffman is, uit te geven op Blu-ray en Dvd. De beeld- en audiokwaliteit zijn goed, maar extra's tref je hier niet op aan.

Bekijk op deze pagina méér Blu-Ray Reviews van FilmTotaal

0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

NieuwsFilm

meest populair