TV-tips voor komende week

Welke films wil je niet missen?

Iedere dag kiest FilmTotaal een filmtip uit. Dit zijn onze keuzes voor komende week. Alle films voor vandaag kan je bekijken in het Filmsoptv overzicht. Mocht je zelf een website of APP willen maken met deze films gebruik dan onze API.

Bekijk de afbeelding

Platoon (1986)

Zaterdag 25 april om 22:00 op Veronica

De oorlog in Vietnam wordt voor Chris Taylor meteen bij zijn aankomst harde realiteit, want hij wordt ingedeeld bij de infanterie en in de jungle beschoten door een onzichtbare vijand. De gevechten worden steeds intenser en de soldaten proberen door middel van vriendschappen en drugs overeind te blijven.
Bekijk de afbeelding

Life or Something Like It (2002)

Zondag 26 april om 20:30 op SBS9

Lanie is een mooie, ambitieuze nieuwslezeres die denkt dat het hebben van het perfecte haar, het perfecte vriendje en het perfecte appartement bijdraagt aan het perfecte leven, totdat een ontmoeting met een paragnost haar wereld op z'n kop zet.
Bekijk de afbeelding

The Ice Harvest (2005)

Maandag 27 april om 20:30 op SBS9

Charlie (John Cusack) is advocaat voor de onderwereld van Wichita in Kansas. Op kerstavond verduistert hij samen met zijn ongure collega Vic (Billy Bob Thornton) $2,147,000 van de Kansas stadsbaas Bill Guerrard. In Charlie's ogen is de ware hoofdprijs echter de oogverblindende Renata, eigenaresse van de lokale stripclub. Het liefst vlucht hij met haar en zijn net verworven buit de stad uit. Charlie en Vic hebben echter afgesproken zich gedeisd te houden tot de volgende ochtend en dan pas te vluchten. Het is zaak om de nacht zo onopvallend mogelijk door te komen. Als de avond valt stapelen de onophoudelijke complicaties zich op. Charlie wordt gestalkt door zijn drinkmaatje Pete, Renata en Vic lijken dubbelspel te spelen en tot overmaat van ramp begint de politie zich af te vragen wat Charlie onder zijn kerstboom heeft liggen dit jaar. Charlie begeeft zich op glad ijs en doet zijn uiterste best om de resterende uren van Kerstavond zonder kleerscheuren door te komen....
Bekijk de afbeelding

Scott Pilgrim vs. the World (2010)

Dinsdag 28 april om 20:30 op SBS9

Scott Pilgrim is een 23-jarige nonchalante goedzak, held (in z'n fantasie), wannabe-rockster die bij z'n beste vriend Wallace Wells, de homo, woont. In Toronto. En hij speelt bass in z'n eigen band "Sex Bob-Omb". Wanneer 'new girl in town' Ramona V. Flowers arriveert, is Scott tot over z'n oren verliefd. Maar om een afspraakje met haar te krijgen, moet hij de zeven exen van Ramona verslaan.
Bekijk de afbeelding

Crazy, Stupid, Love. (2011)

Woensdag 29 april om 20:30 op NET5

In Crazy, Stupid, Love heeft Carl Weaver alles voor elkaar, totdat zijn ontrouwe vrouw van hem wil scheiden. Carl staat er opeens helemaal alleen voor, maar besluit niet achter de geraniums te zitten. In plaats daarvan gaat hij weer stappen en achter de vrouwen aan. Helaas is hij daar niet zo goed in, maar gelukkig komt hij de jonge en knappe player Jacop Palmer tegen, die hem een snelcursus vrouwen versieren besluit te geven. Naast zijn nachtelijke avonturen moet Carl echter ook nog zijn kinderen opvoeden, twee zaken die niet zo goed te combineren zijn. Op RottenTomatoes scoort de film een percentage van 76% op basis van 146 recensies. De consensus over de film is als volgt: it never lives up to the first part of its title, but Crazy, Stupid, Love's unabashed sweetness - and its terrifically talented cast - more than make up for its flaws.
Bekijk de afbeelding

The American (2010)

Donderdag 30 april om 20:30 op SBS9

Jack (Clooney) is een huurmoordenaar die, nadat een klus in Zweden uit de hand is gelopen, aan zijn werkgever Larry zweert dat zijn volgende klus tevens zijn laatste zal zijn. Voor deze laatste klus, waar zijn opdracht gespecificeerd wordt door de Belgische Mathilde (Nederlandse Thekla Reuten), duikt hij onder op het Italiaanse platteland, in een idyllish klein stadje. Ondanks het feit dat Jack normaliter een afkeer heeft van menselijk contact, maakt hij kennis met een lokale priester en laat hij zich meeslepen in een romance met de mooie Clara. Zet Jack zo zijn laatste klus en nog belangrijker, zijn eigen veiligheid op het spel?
Bekijk de afbeelding

Das Leben der Anderen (2006)

Vrijdag 1 mei om 23:35 op NPO2

De voormalige Oost-Duitse inlichtingendienst, de Stasi, telde maar liefst 90.000 medewerkers en zo'n 200.000 informanten. De Stasiofficier Wiesler luister dag en nacht de beroemde theaterauteur Dreyman af. De vrouw van de auteur, een beroemde actrice, mag op de persoonlijke belangstelling van de minister van cultuur rekenen, die in ruil voor haar gewilligheid haar carrière bewaakt. De vrouw komt meer en meer onder druk te staan als haar man ervan verdacht wordt belastende informatie door te spelen aan het West-Duitse blad Der Spiegel. In Wieslers onwrikbare trouw aan zijn partij komen langzaam scheurtjes als hij de actrice, die hij zo bewondert, wil beschermen. Uiteindelijk loopt zijn behulpzaamheid uit op een tragisch einde voor de actrice en hemzelf. Na de val van de muur ziet Dreyman zijn Stasidossiers in. Als hij erachter komt wie hem uiteindelijk gered heeft, maakt hij bij het schrijven van zijn nieuwe roman een geste van erkenning....


NieuwsFilm

meest populair