Angelina Jolie houdt vurig VN-pleidooi

De Syrische ambassadeur had maar één reactie op Jolies toespraak. "Ze is mooi."

Angelina Jolie is naast moeder, actrice en regisseur speciaal afgevaardigde voor de VN in vluchtelingenzaken. Ze sprak deze week de Veiligheidsraad toe in Manhattan. Daarbij riep ze op tot sancties voor de landen die de hulpverlening aan vluchtelingen in de weg zitten.

"Als we naar Syrië kijken en naar het kwaad dat is verrezen uit de as van besluiteloosheid, kunnen we niet anders concluderen dan dat dit het dieptepunt is in het onvermogen van de wereld om onschuldige mensen te beschermen en verdedigen", aldus de actrice.

Zo'n 4 miljoen Syriërs zijn inmiddels hun eigen land ontvlucht vanwege de gewelddadige burgeroorlog. De buurlanden die hen opvangen kunnen de grote aantallen niet aan.



Angelina sprak ook nog over de duizenden vluchtelingen die de Middellandse Zee proberen over te steken. "Het is walgelijk om duizenden vluchtelingen te zien sterven op de drempel van het rijkste continent ter wereld. Niemand riskeert het leven van zijn kinderen op deze manier, behalve vanuit pure wanhoop."

De Syrische ambassadeur had maar één reactie op Jolies toespraak. "Ze is mooi."

NieuwsFilm

meest populair