Indiaanse acteurs ontevreden over Adam Sandler-film

Ze verlieten nijdig en beledigd de set van 'The Ridiculous Six.'

Afgelopen week kreeg de set van The Ridiculous Six met racistische problemen te maken, dat beweert de Indiaanse acteur Loren Anthony. Niet alleen waren de grappen aanstotelijk, ook was Anthony niet blij met het feit dat ze als Comanche gekleed waren. "We moesten Apache zijn, maar het werd heel erg stereotypisch." Hij en een aantal andere Indiaanse acteurs die onderdeel van de scène waren, verlieten daaropvolgend de set.

In de film, die een spoof is op de western The Magnificent Seven, zijn er hoofdrollen voor o.a. Adam Sandler, Terry Crews, Luke Wilson, Rob Schneider, Steve Buscemi, Nick Nolte, Dan Aykroyd en Jon Lovitz. Anthony onthulde aan ICTMN dat enkele grappen hen dwars zaten, waaronder een Apache vrouw die buitenshuis urineert en een vredespijp rookt.

"Één ding dat heel veel mensen kwetste, was een vrouwelijk personage met de naam Beaver's Breath. Één van de karakters zegt dan: 'Hey, Beaver's Breath.' En de Indiaanse antwoordt verbaasd: 'Hoe wist je mijn naam?' Ze behandelen ons alsof we hen moeten steunen. Toen we met de regisseur spraken, vertelde hij dat ze ons niet wilden beledigen en dat het een satire was."

Een woordvoerder van Netfilx, die de komedie produceert, liet overigens weten dat ze het niet zo serieus moeten nemen. "Er staat niet voor niets 'ridiculous' in de titel van de film: omdat het belachelijk is. Het is een grootse satire op Westerns en de stereotypes die daarin voorkomen, met een kleurrijke cast die een onderdeel van de grap is."

Anthony had eerder zijn twijfels over de film vermeld. "Ze vroegen me lang geleden om aan deze film te werken en ik voelde er niets voor. Ze vertelden me dat het een komedie zou worden, en niet racistisch." Hij accepteerde nadien en liet later op Twitter weten het wel naar zijn zin te hebben.



NieuwsFilm

meest populair