Amber Heard wil niet meer als sexy verschijnsel fungeren

De inhoudsloze rollen zijn niet uitdagend genoeg, aldus de 'Drive Angry'-heldin.

Tijdens het Tribeca Film Festival deed actrice Amber Heard een boekje open over de rollen die ze tot dusver heeft gespeeld. Één van haar nieuwste films, When I Live My Life Over Again, zal lopende het evenement getoond worden. In het drama belichaamt ze een zangeres/songwriter die met haar carrière worstelt en daarom terug naar huis keert. Daar treft ze haar vader (Christopher Walken) aan die druk bezig is met zijn eigen muzikale comeback als crooner.

De 29-jarige onthulde tegenover Indie Wire zeer euforisch te zijn dat ze eindelijk een echt mens mag spelen en niet één of ander knap koppie. "Dit is het soort rol waar ik sinds dag één voor vocht. Oppervlakkige rollen zijn veel minder interessant, hoofdzakelijk omdat het eindresultaat niet in jouw handen ligt. Het karakter dat je speelt wordt dan afhankelijk van het uiterlijk. Dat biedt geen hard werk, moed en substantie aan, dus het zijn oninteressante kwaliteiten om in een film te ondergaan voor een karakter. Daarom heb ik hard gevochten om rollen te vinden die niet gedefinieerd worden door hun seksualiteit. Daarentegen ben ik ook niet voor zulk soort rollen teruggedeinsd."

Werk is werk, geeft ze aan. Maar dat neemt niet weg dat ze het beste van zo'n "oppervlakkige" rol kan maken. "Ik ren niet van die personages weg, en daarom doe ik ook mijn best om meer met die rollen te doen. Ik zoek manieren om mijn karakters sterker te maken, zelfstandiger. Ik heb altijd sterke en slimme vrouwen gekozen om mij zo te beschermen. Het is behoorlijk waardeloos dat niemand in deze industrie de moeite neemt om te zien wat je voor een film kan betekenen."

Over haar karakter in de film van Robert Edwards vertelt ze merkwaardig genoeg: "Het is frustrerend dat ik eindelijk aan een film werk waarin ik een kwetsbare, complexe persoon met gebreken speel die allerlei eigenschappen, ervaringen en emotionele reacties doorgaat, zonder dat het uitmaakt hoe ze eruit ziet. Ik speel al langer dan 12 jaar in films en het is ongelofelijk frustrerend dat men nu pas vertrouwen in je heeft om zulke rollen aan te bieden, want deze industrie is hard tegen vrouwen. Er wordt je namelijk constant gevraagd tussen twee archetypes te kiezen: sexy of niet."



NieuwsFilm

meest populair