James Cameron heeft vier 'Avatar'-vervolgen liggen

Of die vijfde film er komt, moeten we nog afwachten.

Avatar was een monstersucces in 2009, met een wereldwijde verdienste van 2,7 miljard dollar. Geen wonder dus dat regisseur James Cameron sowieso al werkt aan een tweede, derde én vierde film in de franchise. Nu blijkt dat de regisseur ook nog aan een vijfde film werkt.

Dit onthulde componist James Horner in een interview met HeyUGuys. ”Hij heeft nu vier scenario’s liggen van vier vervolgen en hij probeert er drie te maken. Ik heb het gevoel dat hij daar nu vooral mee bezig is. Hoe zorg je ervoor dat het niet ook nog tot een vijfde film leidt?”

Afgelopen januari bleek nog dat de vervolgen allemaal met een jaar uitgesteld werden, zodat Cameron meer tijd had om aan de scenario’s te werken. Voorlopig is hij daar dus mee bezig en dus ook met het scenario van die vijfde film. Verder zou het zomaar eens kunnen dat Cameron ook wacht, om meer nieuwe technieken te kunnen gebruiken bij het maken van de film.

Toen Avatar uitkwam, zorgde dat bijvoorbeeld nog voor een enorme toename van het aantal 3D-films. Dat soort effect wil de regisseur, die al eens aangaf te kijken naar de mogelijkheden van HFR, waarschijnlijk weer bewerkstelligen. Zijn jullie klaar voor een vijfde Avatar-film?

NieuwsFilm

meest populair