Algemeen

James Cameron heeft vier 'Avatar'-vervolgen liggen

Of die vijfde film er komt, moeten we nog afwachten.

door Jim Pedd op 29.04.2015 om 13:08 in Algemeen
Avatar was een monstersucces in 2009, met een wereldwijde verdienste van 2,7 miljard dollar. Geen wonder dus dat regisseur James Cameron sowieso al werkt aan een tweede, derde én vierde film in de franchise. Nu blijkt dat de regisseur ook nog aan een vijfde film werkt.

Dit onthulde componist James Horner in een interview met HeyUGuys. ”Hij heeft nu vier scenario’s liggen van vier vervolgen en hij probeert er drie te maken. Ik heb het gevoel dat hij daar nu vooral mee bezig is. Hoe zorg je ervoor dat het niet ook nog tot een vijfde film leidt?”

Afgelopen januari bleek nog dat de vervolgen allemaal met een jaar uitgesteld werden, zodat Cameron meer tijd had om aan de scenario’s te werken. Voorlopig is hij daar dus mee bezig en dus ook met het scenario van die vijfde film. Verder zou het zomaar eens kunnen dat Cameron ook wacht, om meer nieuwe technieken te kunnen gebruiken bij het maken van de film.

Toen Avatar uitkwam, zorgde dat bijvoorbeeld nog voor een enorme toename van het aantal 3D-films. Dat soort effect wil de regisseur, die al eens aangaf te kijken naar de mogelijkheden van HFR, waarschijnlijk weer bewerkstelligen. Zijn jullie klaar voor een vijfde Avatar-film?

35 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

basdewit

Avatar

Ik vraag me af of de Avatar-Hype (inmiddels alweer een dikke 5 jaar geleden) niet veel te ver is afgekoeld tegen de tijd dat het tweede deel (laat staan het vijfde...) zich aandient.

Orzonal

Avatar

Ik denk dat het wel zal meevallen.
Kijk maar naar Star Wars.
Als mensen de films willen zien, maakt het niet uit hoeveel jaar er tussen zit. Die interesse komt er vanzelf.

Bovendien zitten we nu al met een hoop vervolgfilms: Star Wars, De superheldenfilms, de young adult reeksen...

Het kan geen kwaad dat Cameron nog even wacht. Tegen die tijd wil het publiek weer eens iets anders.

jaime91

Avatar

Maak nou eerst eens die tweede film! Ik blijf maar over die Avatar sequels horen, maar het komt er nooit echt van naar mijn idee. Ook al blijft Cameron maar zeggen dat hij er echt mee bezig is. Maar hoe langer het duurt, hoe ongeloofwaardiger ik het vind.

lekkergenieten

Avatar

Begrijp nog altijd niet hoe een film bijna 3 miljard kan verdienen en wat maakt deze film zo speciaal eigenlijk?Ik heb de film zelf nog altijd niet gezien.Is het de moeite waard om hem eens te bekijken?

jaime91

Avatar

lekkergenieten "Begrijp nog altijd niet hoe een film bijna 3 miljard kan verdienen en wat maakt deze film zo speciaal eigenlijk?Ik heb de film zelf nog altijd niet gezien.Is het de moeite waard om hem eens te bekijken?"


Ik vind het persoonlijk een mooie film, maar ik moet ook toegeven dat het qua verhaal niet heel speciaal is. Ik heb films met dezelfde insteek vaker gezien. Waarom die film zoveel opgebracht heeft, ligt denk ik vooral aan de wereld die Cameron gecreëerd heeft. Want ook al vind je het verhaal goed of slecht, visueel is de film prachtig! De wereld die Cameron gecreëerd heeft is zo mooi! Prachtig gefilmd ook.

En volgens mij was Avatar ook het begin van die 3D hype. Sinds Avatar kwam ineens bijna iedere film in 3D uit. Het was toen volgens mij iets nieuws, althans zover ik mij kan herinneren ik kan er naast zitten. Maar volgens mij heeft het daar ook mee te maken.

Maar ik zou de film zeker een kans geven op Blu-ray. En mogelijk ook in 3D als je die optie hebt. Dvd zou ik niet doen, ik heb de DVD namelijk en die viel me toch echt tegen. Het beeld was niet zo mooi. Dit is een film waarbij je vooral door het beeld weggeblazen wordt. Verhaal vind ik goed, maar mensen die het slecht vinden begrijp ik ook.

lekkergenieten

Avatar

Bedankt voor de uitleg.Aangezien ik een 3D optie heb ga ik hem zeker eens bekijken.

mhulsie

Avatar

lekkergenieten "Begrijp nog altijd niet hoe een film bijna 3 miljard kan verdienen en wat maakt deze film zo speciaal eigenlijk?Ik heb de film zelf nog altijd niet gezien.Is het de moeite waard om hem eens te bekijken?"


Ik vind het een prachtige film. Het verhaal is inderdaad niet erg origineel, maar het schittert in eenvoud. Daardoor is er ruimte om in de verhaallijn kritische statements te maken op het gebied van milieu en discriminatie. Dit wordt dan ook gedaan, zonder dat dit geforceerd aanvoelt.

Audio-visueel is het ook een genot. Het camerawerk en de muziek van James Horner versterken de visuele pracht die de planeet Pandora te bieden heeft.

Zoals je leest was ik erg onder de indruk van de film. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt, mocht je hem gaan kijken!

StarLord

Avatar

Ik heb denk ik meer zin in Star Wars vervolgen dan dit, alhoewel ik wel benieuwd ben wat ze met Avatar willen doen.

Bilbo

Avatar

Lekker laten liggen.

lekkergenieten

Avatar

Zodra ik de film heb gezien zal ik laten weten wat ik er van vond.

Steve-O

Avatar

Eerst maar eens dat eerste vervolg zien haha.

Ik vraag me wel af wat voor technische verschillen er tussen de vervolgen zullen gaan liggen als ze toch een jaar na elkaar uit moeten komen..

Hoe dan ook, het is wel zeker dat WETA met een nieuwe technisch hoogstandje komt, als het verhaal nou beter is dan dat van de eerste, kan er weinig fout gaan denk ik. Zou natuurlijk beter zijn als het 3D fiasco gewoon achterwege wordt gelaten. Het is al duidelijk dat de TV markt er niet om draait. Of, wat een ongewoon idee, dat we meer keus krijgen om iets in 3D te zien of niet! }:

Ben wel benieuwd welke camera's Cameron gaat gebruiken en of hij de VFX allemaal in een zeer hoge resolutie laat maken. Een digitale IMAX camera gebruiken misschien? :9

benjamin

Avatar

Orzonal "Ik denk dat het wel zal meevallen.
Kijk maar naar Star Wars.
Als mensen de films willen zien, maakt het niet uit hoeveel jaar er tussen zit. Die interesse komt er vanzelf."
Dat is misschien waar, maar de populariteit en hype kwam toch ook voor een deel door het visueel vernieuwende aspect van de film.

Scheerzeep

Avatar

Avatar was waardeloos op alle fronten. Visueel zag ik er niets in, alles was voor mij te onrealistisch. Op zich was het natuurlijk wel een prachtige nieuwe wereld...

Kon echt niets van de hype begrijpen. Cameron is een gerespecteerd filmmaker, maar ik erger me altijd dood aan dat vele geschreeuw van 'm zonder enig zichtbaar resultaat. Gelukkig kan ik wel altijd van andere films van 'm genieten, die maken hem dan voor mij ook een meester in het vak, maar zeker niet Avatar, ondanks de gigantische opbrengst.

M0vieFreak

Avatar

Vijf delen lijst mij teveel maar in de wereld van Avatar zijn er geen grenzen en kan er van alles worden bedacht. We zullen zien wat James Cameron ervan gaat maken.

adofmirosch

Avatar

Heerlijke film is het eerste deel.
Gewoon pocahontas in een buitenaards sfeertje maar heb me er heel goed mee vermaakt.
Denk nu wel dat het verhaal van Sam (kom niet meer op z'n ahternaam) personage is afgesloten.
Cameron heeft ook aangeven dat het zich zal afspelen in een water wereld ben daar heel erg benieuwd naar.

adofmirosch

Avatar

Scheerzeep "Avatar was waardeloos op alle fronten. Visueel zag ik er niets in, alles was voor mij te onrealistisch. Op zich was het natuurlijk wel een prachtige nieuwe wereld..."


Het hoorde ook onrealistisch te zijn & op het visuele kan je niet haten noem eens een wereld op die mooier is dan Pandora?

Roeltje

Avatar

adofmirosch "Het hoorde ook onrealistisch te zijn & op het visuele kan je niet haten noem eens een wereld op die mooier is dan Pandora?"


Aarde.

FilmMaster

Avatar

Wie denkt er nou nog aan Avatar?

adofmirosch

Avatar

FilmMaster "Wie denkt er nou nog aan Avatar?"


Straks Heel wat mensen de film komt vanavond op tv

DeMuizenkoning

Avatar

Vier vervolgen, heb al genoeg gehad met deel 1. Leuke film, maar verder dan dat gaat het voor mij niet. De special effects en al waren natuurlijk top, en het was eigenlijk de introductie/doorslag voor 3D films, maar het verhaal zelf was bagger, en zowat alles is gejat van andere films & videospellen. Maar ja natuurlijk komen er nog meer delen, een paar miljard verdient, geloof dan maar dat dit flink zal worden uitgemolken (ook al laat het inderdaad wel lang op zich wachten).

Hancock

Avatar

James Cameron. Ik heb die kerel hoog zitten. Ik w8 wel af al had ik liever een andere film door hem geregisseerd gezien.

Jan231

Avatar

Avatar maakte de verwachtingen totaal niet waar. Het verhaal was ontzettend cliché en de motion capture, cgi etc. was op geen enkele manier revolutionair. Het probleem hiermee is dat het zo wel aangekondigd is. 'kijk eens wat wij aan het doen zijn'!

Het kan best allemaal nog boeiend worden in de sequels, maar het blijven dus inderdaad wel sequels. Bij andere succesvolle franchises had je tenminste een goede eerste film (het bronmateriaal als het ware). Ik denk aan Jurassic Park, Star Wars, Terminator en ga zo maar door. Hoe kun je nu een franchise als deze gaan waarderen als publiek en zelfs liefhebben, als de eerste film al niet eens een topper is?!

Gigan72

Avatar

FilmMaster "Wie denkt er nou nog aan Avatar?"


Niemand

Als ik het met vrienden over sf films heb dan noemen ze echt nooit Avatar dan is het toch echt Star Wars/Star Trek/ Stargate enzo maar Avatar daar hebben we het echt nooit over

Als die niet in 3D was dan had hij nooit zo veel geld opgebracht.

Ik vindt ook dat James beter andere films kan maken een nieuwe Terminator of Battle Angel Alita waar die al jaren over praat maar nee hij moet weer een smurfen film maken.

sonnycorleone

Avatar

lekkergenieten "Zodra ik de film heb gezien zal ik laten weten wat ik er van vond."
Gewoon de 2d dvd of Blu-ray kijken, staan langere versies op! Verhaal is prima, en visueel 'n genot om naar te kijken!

Muufley

Avatar

lekkergenieten "Begrijp nog altijd niet hoe een film bijna 3 miljard kan verdienen en wat maakt deze film zo speciaal eigenlijk?Ik heb de film zelf nog altijd niet gezien.Is het de moeite waard om hem eens te bekijken?"


Dus je begrijpt het niet om vervolgens te zeggen dat je de film helemaal nog niet hebt gezien.

O+

Ik begrijp jou niet.

YOLO

Avatar

Gigan72 "Ik vindt ook dat James beter andere films kan maken een nieuwe Terminator of Battle Angel Alita waar die al jaren over praat maar nee hij moet weer een smurfen film maken."
Op zich heb ik geen probleem met 1 vervolg op Avatar. De anderen vervolgen vind ik veels te voorbarig. Ren Battle Angel (Alita) film voor de verandering lijkt mij meer dan uitstekend. Sterker nog ik zit al jaren te wachten op deze film. Sinds 2009! was er nieuws. De grote hamvraag is zal James alsnog in 2017 met Battle Angel gaan starten?

En oh ja, Terminator moet ook in de volledige controle komen van James.

Gigan72

Avatar

YOLO "
En oh ja, Terminator moet ook in de volledige controle komen van James."


Ik had gelezen dat James op dit moment de rechten over de Terminator niet heeft en dat hij ze pas terug krijg in 2019.

KeesjeNL

Avatar

Gigan72 "Niemand "
Vooral zo doorgaan, Trol72. Deze hele pagina staat vol met mensen die kunnen genieten van de eerste film, en dan komt spuit-elf even galbakken met zijn 'niemand':N

Shifty777

Avatar

De eerste Avatar was een vernieuwende bioscoopervaring die vooral slim in elkaar gezet was en op het sentiment van een enorm brede doelgroep inspeelde. Toen ik hem voor het eerst in de bios zag was ik onder de indruk van de film en begreep ik de hype. Toen ik hem vervolgens op blu-ray zag en alle sensatie van 3D en bioscoop weg was, viel de film voor mij als een kaartenhuis in elkaar.

Geen slechte film natuurlijk, door alle poeha wist hij ook mij eerst te imponeren. Maar uiteindelijk moet een film toch meer zijn dan overweldigende technische vooruitgang in cinema en moet ook je verhaal staan. Daarnaast neem ik deze film kwalijk voor het opstoken van die 3D ellende waar we nu mee zitten. Geloof het of niet, maar al sinds ergens in 1890 probeert met 3D film te kloten en het verdwijnt altijd weer.

Avatar was tof voor wat het was, maar vergelijkingen met Star Wars vind ik onterecht. Mensen gingen voor Star Wars voor een bijzonder verhaal en bleven daarvoor terugkomen. Mensen gingen met name naar Avatar voor de bijzondere techniek, en velen zullen niet nog eens vier varianten van dit verhaal willen zien en de techniek zal niet meer zo verbluffen als in 2009. Ik vind het enorm overbodig.

Gigan72

Avatar

KeesjeNL "Vooral zo doorgaan, Trol72. Deze hele pagina staat vol met mensen die kunnen genieten van de eerste film, en dan komt spuit-elf even galbakken met zijn 'niemand':N"


Gaap !!!!!

Ed Crane

Avatar

:Z

...en dan te bedenken dat Cameron die nieuwe technieken ook had kunnen aanwenden voor epische, kick ass R-rated sf-actiefilms meer in de lijn van The Terminator en Aliens :(

Cameron, wanneer ben je precies gecastreerd :?

KeesjeNL

Avatar

Gigan72 "Gaap !!!!!"
Je maakt jezelf volkomen belachelijk op deze manier. Hup naar je bed, en morgen wat volwassener reageren!

Gigan72

Avatar

KeesjeNL "Je maakt jezelf volkomen belachelijk op deze manier. Hup naar je bed, en morgen wat volwassener reageren!"


Dan moet jij ook eens leren om een x normaal te doen hier.

Als je het ergens niet mee eens ben prima dat mag maar doe wel een beetje normaal

KeesjeNL

Avatar

Gigan72 "Dan moet jij ook eens leren om een x normaal te doen hier.

Als je het ergens niet mee eens ben prima dat mag maar doe wel een beetje normaal"
Geen probleem, ik zit hier ook niet expres te trollen als een klein kind.

NieuwsFilm

meest populair