Adam Wingard zal 'Death Note' regisseren

Hij is o.a. verantwoordelijk voor de warm onthaalde horrorfilms 'You're Next' en 'The Guest'.

Het zat sinds begin 2010 niet mee met Warner Bros. De filmstudio ontving de filmrechten van de manga Death Note, maar kreeg het niet voor elkaar om een geschikte regisseur te vinden. Shane Black en Gus Van Sant hebben bijvoorbeeld het project al eens verlaten. Volgens Empire kunnen we ons weer gereed gaan maken, want Warner Bros. heeft een nieuwe naam aan het project verbonden: Adam Wingard.

De regisseur heeft de laatste tijd op positieve wijze naam gemaakt met gebruikmaking van You're Next en The Guest. Hoewel er nu dus weer enige schot in de zaak zit, moeten we ook niet meteen de lucht in springen van genot. Wingard zal zich namelijk eerst op een andere horrorprent storten: The Woods.

Death Note, welke uit Japan stamt en door Tsugumi Ohba en Takeshi Obata gekrabbeld is, draait om de gewiekste student Light Yagami die in het bezit komt van een zwart notitieboekje. Regels aan de binnenzijde onthullen dat wanneer hij een naam in het boekje schrijft, en daarbij aan de gewenste persoon denkt, dan zal het doelwit terstond dood neervallen. Light besluit het boekje te gebruiken om het kwaad te bestrijden, maar de politie denkt daar anders over.

Het verhaal is een succesvolle uit Japan. Zo werd er een anime geproduceerd en een drietal live-action films. Ook was er in 2007 een Nintendo DS videogame op de markt gebracht.



NieuwsFilm

meest populair