You're Next (2011)

Did you remember to lock your door?

Het uitgangspunt van deze horror is schaamteloos cliché, maar regisseur Adam Wingard weet er vermakelijke draaien aan te geven.
play

6,4 details

  • 95 Min
  • Komedie
  • Horror
  • Thriller
  • Verenigde Staten
  • Verenigd Koninkrijk
95 Min Verenigde Staten

De familie Davison wordt aangevallen door een groep sadistische moordenaars tijdens een familie-uitje. Ze barricaderen zichzelf in het vakantiehuisje en weren verschillende aanvallen van zowel binnen als buiten het huisje af. De gemaskerde moordenaars hadden echter niet gerekend op Erin, de vriendin van de jongste zoon van de familie, die een mysterieus verleden heeft en daardoor erg moeilijk te vermoorden blijkt...

Regie
Adam Wingard
Cast
Sharni Vinson, Amy Seimetz, Ti West, Larry Fessenden, Joe Swanberg, Barbara Crampton, Wendy Glenn, AJ Bowen, Kate Lyn Sheil, Rob Moran, Lane Hughes, Calvin Reeder, Simon Barrett, Nicholas Tucci, L.C. Holt, Margaret Laney.
Opbrengst
$ 14.347.000
Release
10.09.2011
Release NL
22.08.2013
Release DVD
14.01.2014

Filmtotaal Recensie

Regie: Adam Wingard | Cast: Sharni Vinson (Erin), Nicholas Tucci (Felix), Wendy Glenn (Zee), AJ Bowen (Crispian), e.a. | Speelduur: 95 minuten | Jaar: 2011

De horrorfilm You’re Next kreeg een première op het filmfestival van Toronto, waar hij door het publiek genomineerd werd in de Midnight Madness-sectie. Een goed teken zou je zeggen, ware het niet dat dit inmiddels alweer twee jaar geleden is en de film hier nu pas wordt uitgebracht. Dat het zo lang heeft geduurd tot de nieuwe film van Adam Wingard (geliefd onder liefhebbers vanwege de cultfilm Pop Skull) een Nederlandse release kreeg, zou een slecht teken kunnen zijn. En toch blijkt de film meer dan de moeite waard.

Aanvankelijk lijken de vooroordelen nog bevestigd te worden. Na de gewelddadige openingsscène wordt een familie geïntroduceerd die voor het weekend een afgelegen huis betrekt. Tenenkrommend wordt het haast, de overkill aan onheilspellende muziek en het clichématig geschreven scenario. Weer zo’n zouteloze film waar een groep mensen één voor één over de kling wordt gejaagd. Maar wanneer kort daarna tijdens het familiediner de hel losbarst, blijkt deze horror steeds beter te worden.

videotrailers & clips

alle artikelen (3)

You're Next Nieuwsberichten

Laatste reacties

Tarkus

"...Goede thriller, minder een horrorfilm. Het verhaal is wel goed, en de actie ook. De vertolkingen z......"

Oboema

"...Wat een rampenplan is dit. Er is een flinterdun achtergrond verhaal, waardoor je als kijker met niem......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

You're Next

acties