Lucasfilm bevestigt komst nieuwe 'Indiana Jones'-film

Een script moet nog worden geschreven.

In 2012 kocht Walt Disney voor maar liefst $4,05 miljard Lucasfilm, de filmmaatschappij die onder meer verantwoordelijk is voor de Star Wars-films. Ondertussen werkt Disney volop aan deze franchise, maar er is meer. Via de aankoop van Lucasfilm werd 'het huis van de muis' ook eigenaar van de Indiana Jones-franchise. Lucasfilm-baas Kathleen Kennedy heeft tegenover Vanity Fair een vijfde deel bevestigd.

Met de aankoop van het bedrijf kreeg Disney de rechten van grote en kleine Lucasfilm-eigendommen. De kleinere zijn bijvoorbeeld Willow en Radioland Murders. Een grotere prijs is de Indiana Jones-franchise, aldus Vanity Fair. Kennedy bevestigde tegenover het magazine dat een vijfde Indiana Jones "ooit gemaakt wordt binnen het bedrijf. Wanneer het gebeurt, ik ben er niet zeker van. We zijn nog niet gestart met een script, maar we praten erover."

Kennedy was uitvoerend producent bij de eerdere vier Indiana Jones-films, die verschenen in 1981, 1983, 1989 en 2008. Onlangs werd acteur Chriss Patt nog in verband gebracht met een nieuwe Indiana Jones-film.



NieuwsFilm

meest populair