'Avengers: Infinity War - Part 1' & 'Part 2' compleet in IMAX

De IMAX-fan staat wat te wachten!

Het moest ooit gebeuren, maar eindelijk wordt er een film compleet opgenomen in het IMAX-formaat. De tweeluik Avengers: Infinity War, waarvan het eerste deel verschijnt in 2018, wordt in zijn geheel opgenomen met een nieuwe IMAX-camera.

"De bedoeling is dat de Infinity War-films leiden tot een ongelooflijke climax na de 10 jaar die besteed is om een verbonden verhaal te vertellen," aldus het officiële statement van regisseurs Anthony en Joe Russo. "Om de omvang en reikwijdte uit te nutten van dit laatste hoofdstuk in de drie 'Phases' vonden we dat we ze als eerste films in zijn geheel opnemen met de IMAX/ARRI Digital-camera."

De twee regisseurs nemen overigens ook een aantal actiescènes voor Captain America: Civil War (2016) op met de hoge resolutie-camera's.

Naast dit nieuws heeft Marvel Christopher Markus en Stephen McFeely bevestigd als scriptschrijvers van de Infinity War-tweeluik. Eerder waren zij verantwoordelijk voor de scripts van Captain America: The First Avenger, Captain America: The Winter Soldier, Captain America: Civil War en Thor: The Dark World. Ook waren zij betrokken bij de Marvel tv-serie Agent Carter.

De tweeluik-films Avengers: Infinity War - Part 1 en Part 2, waarin de oppermachtige schurkThanos (Josh Brolin) het zal opnemen tegen de rest van het Marvel universum, zijn te zien vanaf respectievelijk 3 mei 2018 en 2 mei 2019.



NieuwsFilm

meest populair