Trailer 'Batkid Begins' doet je (bijna) huilen

Een kleine wens wordt immens en aandoenlijk vervuld.

Op 15 november 2013 ging de wens van het vijfjarige leukemie-patiëntje Miles Scott in vervulling. Hij wilde dolgraag eens door het leven gaan als zijn favoriete superheld Batman. De Amerikaanse Make-A-Wish-stichting vervulde Miles' droomwens door hem één dag als Batkid 'de misdaad te laten bestrijden' in San Francisco. De dag had maar liefst 25.000 toeschouwers.

Wereldwijd werden naar verluidt meer dan 2 miljard mensen bereikt via de actie en zelfs Amerikaans president Barack Obama werkte mee aan de dag door een snelle videoboodschap in te spreken. Over de aangrijpende gebeurtenis is de 90 minuten durende documentaire Batkid gemaakt. Eerder dit jaar liet actrice Julia Roberts weten het verhaal te willen verfilmen. Hieronder zie je de trailer.


De documentaire heet voluit Batkid Begins: The Wish Heard Around the World en is ook bekend onder de titel Batkid Begins, uiteraard verwijzend naar Batman Begins (2005). Op 25 juni brengen Warner Bros. en New Line Cinema de docu uit in de Noord-Amerikaanse bioscopen. Of deze ook in de Nederlandse bioscopen verschijnt, is (nog) niet bekend.



NieuwsFilm

meest populair