Filmtalent Morgan Knibbe kiest voor 'Irréversible'

Film wordt vanavond vertoond in Eye voorafgegaan en gevolgd door Knibbe's eigen werk.

Filmtalent Morgan Knibbe liet zich door de film Irréversible inspireren voor zijn eindexamnproject en zijn nieuwe opmerkelijke documentaire Those Who Feel the Fire Burning. Vandaar dat alledrie de films vanavond achter elkaar worden vertoond bij Eye in Amsterdam. Eerst staat de Knibbe' s eindexamenproject A Twist in the Fabric of Space uit 2012 op het programma, gevolgd door Irréversible en de avond sluit af met Those Who Feel the Fire Burning.

Irréversible is de tweede lange speelfilm van de eigenzinnige Frans-Argentijnse regisseur Gaspar Noé. De film wordt achterstevoren verteld en gaat over een man die gewelddadig wraak neemt op de vermeende verkrachter van zijn vrouw. Zij wordt gespeeld door Monica Bellucci en Vincent Cassel laat zich als furieuze wraaknemer van zijn meest explosieve kant zien.

Voor Those Who Feel the Fire Burning koos Knibbe eveneens een ongewone, poëtische vorm van vertellen door de documentaire te filmen vanuit het perspectief van een overleden bootvluchteling. Zijn zoekende ziel doolt langs de Zuid-Europese grens. Knibbe is aanwezig bij de vertoningen en zal zijn films inleiden.



NieuwsFilm

meest populair