Trailer 'Pawn Sacrifice': Tobey Maguire schaakt tegen de Sovjet-Unie

Het drama van Edward Zwick bevat ook rollen voor Liev Schreiber, Peter Sarsgaard en Michael Stuhlbarg.

Vijf jaar geleden kondigde Spider-Man-acteur Tobey Maguire aan dat hij bezig was met het maken van een film rondom schaakmeester Bobby Fischer. De Amerikaanse schaker wordt door een behoorlijk aantal mensen gezien als de grootste schaker aller tijden. In 1972 speelde hij in Reykjavik te IJsland tegen de Russische wereldkampioen Boris Spasski. De film, getiteld Pawn Sacrifice, zal om deze periode draaien.

De eerste trailer is deze week vrijgegeven, bekijk hem hieronder. Het plot luidt als volgt: Tijdens het hoogtepunt van de Koude Oorlog prepareert de Amerikaanse schaakgrootmeester Bobby Fischer (Maguire) zich voor een belangrijke schaakwedstrijd tegen de Sovjet-Unie. Hij moet het tegen de doorgewinterde Boris Spasski (Liev Schreiber) opnemen. Een uitdaging die veel concentratie vereist, omdat Fischer met psychologische problemen kampt. De linie tussen zijn ingenieuze talenten en zijn krankzinnigheid wordt met de minuut kleiner.



Het biografische verhaal is geregisseerd door Edward Zwick. Hij filmde naar een scenario van Steven Knight (Locke). Maguire en Schreiber worden o.a. vergezeld door collega's Peter Sarsgaard, Lily Rabe, Robin Weigert en Michael Stuhlbarg.

Pawn Sacrifice moet 8 oktober dit jaar het daglicht zien.



NieuwsFilm

meest populair