Locke (2013)

No turning back

Tom Hardy moet het helemaal alleen doen in dit psychologische drama, dat zich volledig in een auto afspeelt.
play

7,4 details

  • 85 Min
  • Drama
  • Verenigd Koninkrijk
  • Verenigde Staten
85 Min Verenigd Koninkrijk

Ivan Locke (Tom Hardy) heeft hard gewerkt om een goed leven voor zichzelf te hebben. Vanavond zal dat leven echter totaal uiteenvallen. Aan de vooravond van de grootste uitdaging uit zijn carrière, krijgt hij een telefoontje dat een reeks gebeurtenissen in beweging zet die zijn familie, werk en ziel zal ontrafelen.

Regie
Steven Knight
Cast
Tom Hardy, Tom Holland, Olivia Colman, Ruth Wilson, Andrew Scott, Bill Milner, Danny Webb, Silas Carson, Ben Daniels, Alice Lowe, Lee Ross, Kirsty Dillon.
Budget
$ 2.000.000
Opbrengst
$ 4.635.300
Release
02.09.2013
Release NL
09.10.2014

Filmtotaal Recensie

Regie: Steven Knight | Cast: Tom Hardy (Ivan Locke), Olivia Colman (Bethan - stem), Ruth Wilson (Katrina - stem), Andrew Scott (Donal - stem), e.a. | Speelduur: 85 minuten | Jaar: 2013

Een film als Locke moet een droom zijn voor een acteur. De volle speelduur gaat alle aandacht uit naar de hoofdrolspeler. En Tom Hardy maakt daar dankbaar gebruik van. De acteur is op zijn best in dit psychologische drama, dat zich volledig afspeelt in een rijdende auto.

De film start met een helikoptershot van een bouwterrein, waar aannemer Ivan Locke naar buiten loopt en in zijn auto stapt. Hij rijdt weg, maar niet richting huis. De succesvolle aannemer en gelukkige huisman gaat een intense nacht tegemoet, die zijn leven op de kop zet.

videotrailers & clips

alle artikelen (4)

Locke Nieuwsberichten

Laatste reacties

Yor=

"...[quote=Tarkus]Ik vond er dus niets aan. Oersaai.... Meer wil ik er niet aan kwijt.[/quote] Hele......"

Tarkus

"...Ik vond er dus niets aan. Oersaai.... Meer wil ik er niet aan kwijt...."

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Locke

acties