Blu-ray

Blu-Ray Review: Onder het Hart

Een aardig Nederlands drama over de minder leuke kant van het leven.

door Bram de Groot op 30.05.2015 om 19:26 in Blu-ray


Regie: Nicole van Kilsdonk | Cast: Kim van Kooten (Masha), Koen de Graeve (Luuk), Lies Visschedijk (Suzanne), Frank Lammers (Rogier), Hanna Obbeek (Sofie), e.a. | Speelduur: 100 minuten | Bioscooprelease: 15 januari 2015 | FilmTotaal recensie: Onder het Hart

Begin dit jaar verscheen de Nederlandse dramafilm Onder het Hart in de bioscoop. De kleinere titel van regisseur Nicole van Kilsdonk, bekend van onder meer Patatje Oorlog uit 2011, herbergt fraaie rollen van namen als Kim van Kooten en Koen de Graeve. Een enorm succes werd het niet, daarentegen is het wel een erg aardig drama over de minder leuke kanten van het leven.

De film draaide op een beperkt aantal schermen en haalde daar een kleine ton op in euro's. Just Entertainment bracht onlangs een basic, maar nette Blu-Ray uitgave uit van de film waar gelukkig ook de nodige humor in is verwerkt.

Synopsis

Tijdens een bezoekje aan een vlindertuin loopt Henk door een onhandige manoeuvre de vrouw van zijn dromen tegen het lijf: Masha, die in die vlindertuin werkt. De aantrekkingskracht tussen de twee is onweerstaanbaar. De oplaaiende verliefdheid overvalt niet alleen het koppel. Luuks dochters hebben grote moeite om hun vaders nieuwe vriendin te accepteren en ze hebben last van een loyaliteitsconflict omdat ze niet willen kiezen tussen hun ouders. De moeder wil de nieuwe situatie én haar plaatsvervangster niet accepteren. Ondanks de spanningen in het gezin zetten Luuk en Masha de stap om samen een nieuw leven op te bouwen. Uitgerekend dan slaat het noodlot toe.


Waardering

De IMDb noteert een 6,3 bij een kleine honderd stemmen. Een bezoekers van FilmTotaal beoordeelde het drama, met een 7,0 (Stem zelf). FT-recensent Yara Plasman kwam tot drie sterren naar aanleiding van haar recensie.

Box Office

Het productiebudget van Onder het Hart is onbekend. Het drama, mede tot stand gekomen door een bijdrage van het Nederlands Filmfonds, was begin januari te zien op 34 schermen, maar was daar ook weer snel van verdwenen. In totaal haalde de film 82.542 euro op aan de Nederlandse bioscoopkassa.


Blu-Ray: Onder het Hart | Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: april 2015 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 | Geluid: Nederlands DTS-HD 5.1 | Ondertitels: Nederlands, Engels | Extra's: Making of | Trailer | EAN: 8711983443167 | Ook verkrijgbaar op: Dvd | Met dank aan: Just Entertainment

De schijf van deze Blu-Ray uitgave van Onder het Hart zit vastgeklikt in een standaard amaray Blu-Ray keepcase, met daaromheen een vergelijkbare sleeve. Voor de vormgeving van de cover is gekozen voor de filmposter.

Beeld & geluid

Het beeld van deze Blu-Ray uitgave is doorgaans erg netjes. De scherpte en kleuren zijn goed, al is het beeld toch wat flets en mogelijk is dit gedaan op de donkere beelden meer detail te geven. Jammer. De DTS-HD track doet prima zijn werk, aangezien dialoog prima te volgen is en de muzikale ondersteuning mooi helder is.

Extra's

Just Entertainment heeft één echte extra op de schijf gezet en dat betreft een Making of van zo'n 10 minuten. Aan de hand van interviews met onder meer de regisseur en de belangrijkste acteurs en beelden uit de hoofdfilm en van achter de schermen wordt er een beeld geschetst van het verhaal en de keuzes om dit op een bepaalde manier vast te leggen. Ook is de trailer te bekijken.

Een mooi Nederlands drama over de nare dingen in het leven, op een nette Blu-Ray schijf

Voor wie klaar is met de zoveelste Nederlandse (slappe) romkom komt meer aan zijn trekken met Onder het Hart. Regisseur Nicole van Kilsdonk levert een prima film af met redelijk nette rollen van de cast, vooral Koen de Graeve. Deze Blu-Ray uitgave van Onder het Hart herbergt redelijk goed beeld en geluid en biedt met de Making of zelfs een extra. Hieronder beelden vanaf de rode loper, via Koffietijd..


Bekijk op deze pagina méér Blu-Ray Reviews van FilmTotaal

0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

NieuwsFilm

meest populair