6,3 details

  • 99 Min
  • Drama
  • Komedie
  • Nederland
  • België
99 Min Nederland

Masha heeft een overweldigende relatie met Luuk, een gescheiden vader van twee. Niets staat hen in de weg, tot Luuk ongeneselijk ziek wordt en Masha zonder status achter blijft.

Alt titel
In het hart, In the heart
Regie
Nicole van Kilsdonk
Cast
Frank Lammers, Lies Visschedijk, Hanna Obbeek, Kim van Kooten, Meral Polat, Jim Deddes, Koen De Graeve, Werner Kolf, Kay Greidanus, Sylvia Poorta, Frieda Pittoors, Annemarie Prins, Dries Smits, Jaap Maarleveld, Bjorn Niessen, Mark Kraan, Jurjen van Loon, Christine de Boer, Sophie Schut.
Release
15.01.2015
Release NL
15.01.2015
Release DVD
14.04.2015

Filmtotaal Recensie

Regie: Nicole van Kilsdonk | Cast: Kim van Kooten (Masha), Koen de Graeve (Luuk), Lies Visschedijk (Suzanne), Frank Lammers (Rogier), Hanna Obbeek (Sofie) | Speelduur: 98 minuten | Jaar: 2014

Dertiger Masha, die het voor de zoveelste keer even helemaal gehad heeft met mannen, komt ineens dokter Luuk tegen. Al snel bloeit er iets op tussen de twee en bijna net zo snel komen ook de moeilijkheden op hun pad. De knetter chagrijnige puberdochter Sofie en niet goed besproken scheiding van Luuk lijken nog wel te overzien. Maar wanneer Luuk ongeneeslijk ziek blijkt te zijn, krijgen de tortelduifjes wel erg veel voor hun kiezen. Aan Masha de taak uit te vogelen hoe hiermee om te gaan.

Onder het Hart begint hoopgevend met een artistieke intro, gevolgd door een fijne invalshoek voor de relatieontwikkeling tussen Luuk en Masha. Een beetje onbezonnen in het begin, zoals vrijwel elke nieuwe liefde begint, maar al vrij snel gevolgd door de eerste haarscheurtjes. Dit liefdesleven gaat niet over rozen en kent ook niet het gedroomde happy end waar ze waarschijnlijk op gehoopt hadden. Ook dat - of misschien wel júíst dat - is het leven, lijken de makers te willen zeggen. De focus ligt vooral op de manier waarop Masha met de tegenslagen omgaat.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Onder het hart Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Onder het hart

acties