Algemeen

Sofia Coppola ziet af van regie 'The Little Mermaid'

Creatieve meningsverschillen zijn zoals gewoonlijk de reden van vertrek.

door Zilko Tarici op 02.06.2015 om 16:26 in Algemeen
Sofia Coppola (Lost in Translation, The Bling Ring) zal niet langer de live-action filmversie van The Little Mermaid regisseren voor Universal Pictures en Working Title. Coppola heeft het project verlaten wegens creatieve meningsverschillen. De regisseuse sprak onlangs nog met producenten Tim Bevan en Eric Fellners in Londen over de kwestie. De casting voor de film is inmiddels nog steeds aan de gang.

Caroline Thompson schreef het script voor de film, dat gaat over een zeemeermin die haar leven in de zee wil opgeven nadat ze verliefd wordt op een prins. Ondanks het vertrek van Coppola wil de studio de film nog steeds graag maken, dus verwacht wordt dat er snel een vervanger zal worden aangekondigd.

9 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Ed Crane

Avatar

Inmiddels is ook bekend geworden wat de creatieve meningsverschillen zijn. Disney wilde min of meer een live-action versie van hun bekende tekenfilm classic. Sofia Coppola zag daar niets in en wilde een script grotendeels loslaten en een versie maken waarbij we Ariël twee uur lang in lange scènes random dingen zien doen.

benjamin

Avatar

Ed Crane "Sofia Coppola zag daar niets in en wilde een script grotendeels loslaten en een versie maken waarbij we Ariël twee uur lang in lange scènes random dingen zien doen."
Kan wel een soortgelijk scenario zijn, maar ja, dan had je Coppola niet moeten vragen als filmstudio want je weet dat die een eigen ding gaat doen dat niet per se commercieel is.

Glennekeeeee

Avatar

benjamin "Kan wel een soortgelijk scenario zijn, maar ja, dan had je Coppola niet moeten vragen als filmstudio want je weet dat die een eigen ding gaat doen dat niet per se commercieel is."


Of had Coppola het aanbod niet moeten aannemen aangezien je bij zo een project toch nogal gauw voor een doorsnee blockbuster gaat in de trend van alice in wonderland, maleficent etc

Ed Crane

Avatar

airbender "Disney? In het artikel staat Universal :?"


Boeien, was toch een grapje.

adofmirosch

Avatar

Ed Crane "Boeien, was toch een grapje."


Dus alsje een foutje maakt dan is het opeens een grapje :P

Ik zat ook gelijk aan disney te denken, wist niet eens dat Universal een Mermaid film aant maken was.

Ed Crane

Avatar

adofmirosch "Dus alsje een foutje maakt dan is het opeens een grapje :P

Ik zat ook gelijk aan disney te denken, wist niet eens dat Universal een Mermaid film aant maken was."


Niet dat't Disney was, maar de reden van Coppola's vertrek uiteraard.

nieuwslaatste nieuws

meest populair