Lost in Translation (2003)

Everyone wants to be found.

Lost In Translation is een subtiele tragikomedie met puik acteerwerk van Bill Murray en Scarlett Johansson.
play

8,1 details

  • 102 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Romantiek
  • Verenigde Staten
  • Japan
102 Min Verenigde Staten

Een verlopen filmster is in Tokio om een lucratieve whiskyreclame op te nemen. De jonge vrouw van een fotograaf bevindt zich in dezelfde stad. Ze ontmoeten elkaar en brengen samen een week door, waarin ze veel over elkaar en over het leven leren.

Regie
Sofia Coppola
Cast
Scarlett Johansson, Bill Murray, Giovanni Ribisi, Akiko Takeshita, Catherine Lambert, Gregory Pekar, Ryuichiro Baba, Diamond Yukai, Kazuko Shibata, Tim Leffman, Kazuyoshi Minamimagoe, Take, François du Bois, Richard Allen, Akira Yamaguchi.
Budget
$ 4.000.000
Release
18.09.2003

Filmtotaal Recensie

Regie: Sofia Coppola | Cast: Bill Murray (Bob Harris), Scarlett Johansson (Charlotte) e.a.

Bob Harris en Charlotte zijn twee Amerikanen die gestrand zijn in een luxe hotel in Tokyo. Bob Harris is een verlopen acteur van rond de 50, die in Japan is om een whiskyreclame op te nemen en om even te ontsnappen aan zijn liefdeloze huwelijk. Charlotte is een net afgestudeerde jonge vrouw van in de 20, die met haar man naar Tokyo is meegereisd. Maar haar man heeft geen aandacht voor haar en is alleen bezig met zijn werk, het fotograferen van film- en rocksterren. Beiden kunnen ’s nachts niet slapen en ontmoeten elkaar op een nacht, terwijl ze allebei ronddolen in het hotel. Wat begint met slechts een wederzijdse glimlach, ontwikkelt zich geleidelijk tot een vriendschap en tot de mogelijkheid van een relatie tussen de oudere man en de jonge vrouw.

Bovenstaand verhaal werd geschreven door Sofia Coppola en zij nam ook de regie van de verfilming van haar eigen script voor haar rekening. Coppola is haar hele leven al bekend als de dochter van Francis Ford Coppola, regisseur van o.a. de Godfather trilogie en Apocalypse Now, zeker doordat ze in verscheidene van zijn films werd gecast en op negentienjarige leeftijd door critici en filmfans werd neergesabeld vanwege haar rol in de derde Godfather film. Dit dieptepunt in haar filmcarrière kwam ze weer te boven, en in 1999 regisseerde ze haar eerste film, The Virgin Suicides, een film die door critici en filmfans geprezen werd. Met Lost In Translation brak ze echter pas echt door en vestigde ze haar eigen naam in de filmwereld.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

Lost in Translation Nieuwsberichten

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Lost in Translation

acties