Deze filmhit lanceerde 20 jaar geleden de carrière van Scarlett Johansson

Deze filmhit lanceerde 20 jaar geleden de carrière van Scarlett Johansson

De film maakte van de actrice een wereldster

Hollywood-actrice Scarlett Johansson valt op dit moment niet weg te denken uit het huidige filmlandschap. Met haar vertolking van Black Window binnen het MCU en verschillende andere rollen in films als Marriage Story en Lucy, is de actrice in de afgelopen jaren enorm in populariteit gestegen.

Er zijn weinig actrices die zo succesvol zijn als Scarlett Johansson. De Jojo Rabbit-actrice was meerdere jaren de best-betaalde actrice in Hollywood. Ook heeft ze cumulatief gezien het meeste geld binnen weten te harken: als je alle box-office resultaten van haar films optelt, kom je uit op een duizelingwekkende $14,52 miljard dollar.

Carrière
Alhoewel Johansson momenteel een legendarische status heeft verkregen binnen het Hollywood-landschap, was er ook een tijd waarin ze nog onbekend was. Een van haar eerste rollen was die van Alex Pruitt's zusje in Home Alone 3, de actrice was op dat moment pas 12 jaar oud.

De actrice kreeg in 1997 meer aandacht, toen ze de hoofdrol vertolkte in Robert Redford's The Horse Whisperer. Johansson kreeg voor de filmrol een Chicago Film Critics Association Award toegekend voor aanstormend acteertalent. Het zou echter nog 5 jaar duren voordat ze internationaal doorbrak.

Lost in Translation
De grote doorbraak van Scarlett Johansson was de film Lost in Translation (2003) van regisseuse Sofia Coppola. Hierin speelde Johansson naast wereldster Bill Murray, de film lanceerde definitief de carrière van de toenmalige 17-jarige actrice.



Lost in Translation vertelt het bijzondere verhaal van een vergeten filmster (Murray) en een door haar man verwaarloosde vrouw (Johansson), wiens paden elkaar kruizen in het hectische Tokio. De film wist met een budget van $4 miljoen dollar maar liefst $118 miljoen dollar op te halen bij de Box Office.

Succes
Lost in Translation bleek uiteindelijk het definitieve startschot te zijn voor de filmcarrière van Scarlett Johansson. De actrice speelde in de daaropvolgende jaren in meerdere grote producties. Zo werkte ze samen met Woody Allen, en had ze een rol in Christopher Nolan's The Prestige.



Alhoewel Johansson momenteel een van de best betaalde actrices uit de filmindustrie is, heeft ze haar succes weten te behalen door een low-budget film te maken. Je kan Lost in Translation nu huren via Pathè Thuis.

NieuwsFilm

meest populair