Lucy (2014)

The average person uses 10% of their brain capacity. Imagine what she could do with 100%.

Net als bij de titelfiguur is het de bedoeling dat je bij deze actiethriller je kop er bij houdt. De geloofwaardigheid is echter omgekeerd evenredig met de intelligentie van Lucy.
play

6,1 details

  • 89 Min
  • Actie
  • Sci-Fi
  • Thriller
  • Frankrijk
89 Min Frankrijk

Een drugssmokkelaar slikt de drugs die ze moet vervoeren in en komt er plotseling achter dat ze superkrachten heeft.

Regie
Luc Besson
Cast
Morgan Freeman, Scarlett Johansson, Johan Philip Asbæk, Min-sik Choi, Analeigh Tipton, Amr Waked, Julian Rhind-Tutt, Pierre Poirot, Jan Oliver Schroeder, Luca Angeletti, Pierre Grammont, Pascal Loison, Loïc Brabant, Nicolas Phongpheth, Bertrand Quoniam.
Budget
$ 40.000.000
Opbrengst
$ 458.863.600
Release
25.07.2014
Release NL
31.07.2014
Release DVD
02.12.2014

Filmtotaal Recensie

Regie: Luc Besson | Cast: Scarlett Johansson (Lucy), Morgan Freeman (Professor Norman), Min-sik Choi (Mr. Jang), e.a. | Speelduur: 90 minuten | Jaar: 2014

Terwijl Lucy op een operatietafel in een ziekenhuis in Taiwan zonder verdoving wordt opengesneden, voert ze een emotioneel gesprek met haar moeder. Lucy voelt alles en weet alles wat ze de kwart eeuw die ze leeft heeft meegemaakt. Hoe de Siamese kat met de blauwe ogen en de gebroken staart aanvoelde toen Lucy een jaar oud was. Ze voelt de duizenden kusjes van haar moeder op haar voorhoofd, hoe het bloed door haar aderen stroomt en de draaiing van de aarde. Binnen een dag is Lucy uitgegroeid van een wat paniekerige toerist tot een alwetende moordmachine. Normale mensen gebruiken slechts een fractie van hun hersencapaciteit. Lucy is door toedoen van een Koreaanse drugsbende op weg naar de volle honderd procent.

Luc Besson maakt zich als gebruikelijk enorm veel illusies, subtiel is een woord dat niet in zijn vocabulaire voorkomt. In het geval van Lucy heeft de filmmaker de pretenties te kunnen aanhaken bij de thematiek van 2001: A Space Oddysey en The Tree of Life. Terwijl duizenden kilometers verderop Lucy kennis maakt met haar nieuwe krachten, houdt een wetenschapper gespeeld door Morgan Freeman een boeiend college over de theoretische mogelijkheden van de mens als hij toch eens wat meer zijn harses zou gebruiken. Besson wisselt het betoog af met snelle beeldenflarden van dieren in het wild, geografische fenomenen, de moderne techniek, de prehistorie en alles wat er rondtolt in het universum. Terwijl Lucy zich los probeert te wrikken van een stel ontvoerders zien we beelden van beesten die net als de blonde hoofdpersoon vanuit puur instinct handelen.

videotrailers & clips

alle artikelen (14)

Lucy Nieuwsberichten

Laatste reacties

MovieMazzter

"...film begint best sterk maar slaat op het einde wel door. Interessant concept dat beter uitgewerkt ha......"

Duck-Twacy

"...Mooi voorbeeld van de ongeloofwaardige crap die hollywood de laatste 20 jaar over ons uitstort. Holl......"

benjamin

"...[quote=Tarkus]Je moet ervan houden anders is het verloren moete dat je naar deze film gaat kijken[/q......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Lucy

acties