Luc Besson maakt 'Lucy 2' en 'Colombiana 2'

Vrouwelijke actiehelden keren terug.

Filmmaker Luc Besson en scriptschrijver Robert Mark Kamen spannen opnieuw samen voor vervolgen op eerdere successen uit Luc Besson EuropaCorp-stal. Dit keer wordt ingezet op een tweede deel van de kaskraker Lucy (2014) en de actiefilm Colombiana, beide films met een vrouwelijke hoofdrolspeler.

Allocine heeft dit weten te ontcijferen uit een verkregen productielijst van EuropaCorp. Vooral het vervolg op Lucy met Scarlett Johansson komt enigszins onverwacht, aangezien Besson verleden jaar nog zei: "Ik zie niet hoe we dit zouden kunnen doen. De film is er niet voor gemaakt. Als ik iets vind dat ik goed vind, misschien wel, maar voor nu denk ik er niet over."

Bessons Lucy deed het financieel uitstekend. Met een productiebudget van $40 miljoen noteerde de sci-fi actiefilm een waanzinnige $458 miljoen wereldwijd. Olivier Megatons Colombiana met Zoe Saldana was financieel minder succesvol. Met een dezelfde productiebudget werd er slechts $60 miljoen opgehaald, maar draaide winst door de thuis-uitgaven.



NieuwsFilm

meest populair